La Bursa locurilor de munca pentru absolventi organizata vineri, 19 octombrie, la nivel national, au fost oferite 38.941 locuri de munca.

2.287 de agenti economici au raspuns invitatiei Serviciului Public de Ocupare, acestia oferind locuri de munca in ramuri de activitate precum: restaurante si alte activitati de alimentatie, industria alimentara, comert cu amanuntul, industria constructiilor metalice si a produselor din metal, fabricarea produselor textile, lucrari de geniu civil, constructii de cladiri, activitati de investigatie si protectie etc.

21.559 persoane au participat la aceasta actiune, dintre care 9.915 absolventi de invatamant. Au fost selectati in vederea incadrarii 6.107 absolventi, cei mai multi fiind din judetele: Buzau (615), Timis (592) Suceava (569), Iasi (533), Bihor (402).

Meseriile pentru care au fost oferite cele mai multe locuri de munca pentru persoanele fara studii superioare sunt: lucrator comercial, agent securitate, operator confectioner articole textile, lacatus, manipulant marfuri, electrician, casier, sudor, montator subansamble, sofer, ambalator manual, vanzator, confectioner asamblor articole textile, operator calculator.

Pentru absolventii cu studii superioare au fost oferite locuri de munca in urmatoarele profesii: inginer in diferite ramuri de activitate, economist, analist, consilier vanzari, manager, proiectant, sef departament etc.

Citeste si:
Asiaticii, soluție la deficitul de muncă din România? ”Sunt mai...
Este o soluție să aducem...

Judetele cu cele mai multe locuri de munca oferite sunt: Bucuresti (7.983), Brasov (2.100), Dolj (1.990), Iasi (1.526), Galati (1.443).

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Top 10 declarații ale liderilor în angajări din Romania la HR 2.0
Setari Cookie-uri