Sa imbini pasiunea cu munca: iti suna cunoscut acest vis? Sa vedem care sunt semnele care indica de fapt ca ai dat de jobul potrivit.

Sa gasesti jobul care sa te faca sa lucrezi cu pasiune nu este intodeauna un lucru usor de facut. Si de multe ori nu iti dai seama de cat de multumit ar trebui sa fii cand vine vorba de locul tau de munca deoarece te lasi coplesit de provocarile cu care te confrunti la serviciu. Exista cateva semne care arata totusi ca jobul tau te face fericit.

1. Iti propui sa termini mai multe sarcini

In momentul in care esti cu adevarat implicat, vrei sa faci cat mai multe lucruri; problema ta nu este ca nu iti gasesti ceva de lucru ci ca ai atatea de facut incat nu stii de ce sa te apuci mai intai. Esti mereu ocupat si asta se intampla datorita deciziei tale intrucat nu vrei sa irosesti nicio clipa facand ceva care sa fie neproductiv.

2. Te simti bine la locul de munca

Oricat de obositor ar fi, iti face placere sa lucrezi: in loc sa stai cu ochii pe ceas asteptand sa treaca cat mai repede vremea pentru a putea pleca, iti ocupi timpul cu diverse sarcini de care esti mandru dupa ce le termini. Te simti plin de viata nu numai in timpul liber dar si la munca si asta te face sa lucrezi cu spor. De asemenea, iti plac intalnirile de la locul de munca pentru ca acestea duc la decizii si schimbari noi la care poti contribui chiar tu.

3. Speri sa inveti cat mai multe

Conform Inc.com, atunci cand iti place jobul tau este ca si cand pe masura ce trece timpul “dai mereu de straturi pe care le descoperi si le explorezi”. Simti ca ai ce invata si te folosesti de orice oportunitate care apare pentru a-ti aprofunda cunostintele. Cu alte cuvinte, consideri ca jobul tau chiar te poate ajuta sa te dezvolti in directia pe care ti-o doresti cel mai mult.

4. Nu te axezi pe esecuri ci pe oportunitati

Iti faci mai multe griji pentru faptul ca iti poti rata adevaratul potential decat pentru esecurile cu care te poti confrunta. Vrei sa dai tot ce ai mai bun din tine astfel incat munca ta sa aiba un impact pozitiv cat mai mare asupra companiei. Gandul ca efortul depus si rezultatele tale pot schimba chiar si putin lumea din jurul tau ar trebui sa te faca sa te simti mai implinit.

5. Nu esti tentat sa vorbesti despre esecurile celorlalti

Apreciezi cu onestitate succesele celorlalti si nu mai simti nevoia de a subestima valoarea lor deoarece esti multumit de tine insuti si de ceea ce faci. Astfel eviti sa aduci in discutie esecurile lor si preferi sa vorbesti despre realizarile lor si despre cum acestea constituie o sursa de inspiratie pentru tine.

6. Te inspira cei cu care lucrezi

Conteaza foarte mult modul in care esti influentat de prezenta celorlalti membri ai echipei: ii admiri pentru munca lor si crezi ca ii poti considera modele demne de urmat? De multe ori se poate intampla ca atunci cand te simti bine sa vezi mai mult lucrurile bune in cei din jurul tau, asta insemnand ca probabil te bucuri de mediul de lucru din cadrul firmei.

7. Nu consideri ca banii sunt elementul de baza al succesului

Pentru tine conteaza mai mult implinirea profesionala decat castigul pe care il obtii in urma timpului petrecut la birou. Toti isi doresc un salariu mai mare insa asta nu inseamna ca banii ar trebui sa fie o prioritate; tu stii ca daca investesti in dezvoltarea ta profesionala iti vei atinge mai usor telurile si astfel vei obtine succesul mult asteptat.

8. Vorbesti mereu despre jobul tau

“Munca ta nu se termina odata ce ai iesit pe usa biroului”, potrivit Lifehack.org; chiar si dupa ce pleci, gandul iti zboara tot la problemele cu care te confrunti la locul de munca si la ce abordare noua ai putea adopta pentru a face o schimbare pozitiva in companie. Si cum toate aceste ganduri te framanta simti nevoia sa aduci vorba destul de des despre munca si despre realizarile tale.

9. Te simti frustrat cand nu ai parte de rezultate bune

Iti pasa de jobul tau atat de mult incat atunci cand nu iti iese ceva esti dezamagit de modul in care ai lucrat. Aceasta frustrare este alimentata de faptul ca iti doresti sa excelezi in ceea ce faci si este evident ca din moment ce iti dai silinta si te folosesti de timpul tau liber pentru a rezolva anumite situatiie legate de job inseamna ca ai dat de locul de munca potrivit pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri