Cei care sunt in cautarea unui loc de munca trebuie sa stie ca primul lucru pe care trebuie sa il faca este un CV bun. wall-street.ro iti prezinta topul celor mai pretioase informatii care nu trebuie sa lipseasca dintr-un CV, potrivit Elenei Popa, senior consultant in cadrul companiei de recrutare Adecco Romania

1. Datele de contact – "chiar daca pare evident, am citit destule CV-uri in care nu apareau adresa de email si/sau numarul de telefon. Daca aveti cont de Linkedin, introduceti si url-ul catre profilul tau Linkedin. Adresa de email trebuie sa contina in principiu numele si prenumele. Sub nicio forma nu folositi adrese prea personale, de genul: pisicuta_ta@, skumpika4u@, ursuletul_alintat@, etc. Nu este nevoie sa treceti informatii personale, precum adresa de acasa, religia, inaltimea, greutatea, starea civila", spune Elena Popa.

2. Experienta profesionala – trebuie prezentata in ordine cronologica descrescatoare, trebuie sa contina perioada, titlul jobului, precum si responsabilitatile. Un CV care contine doar titlul/titlurile, fara a detalia taskurile si responsabilitatile, va poate descalifica. Pentru cei care nu au experienta, aici se pot trece experienta din voluntariate si/sau practica.

3. Cuvinte cheie - care definesc jobul urmarit si/sau jobul la care aplicati sporesc vizibilitatea CV-ului tau, pentru ca recrutorii urmaresc intr-un CV anumite cuvinte cheie care sunt esentiale pentru pozitia respectiva. De exemplu, limba engleza, SAP, programe contabilitate,etc.

4. Realizari – la sfarsitul fiecarui job, scrieti una-doua realizari din perioada respectiva. Atentie! Faptul ca ati participat la traininguri sau ca ati invatat un program NU este o realizare (cel putin nu din punctul de vedere al angajatorului).

5. Un format simplu, usor de citit – utilizeaza un model consacrat de CV. CV-ul nu trebuie sa contina tabele, fonturi diferite si sa nu arate ca un curcubeu. Maxim doua culori sunt de ajuns. NU folositi formatul european!

6. Scriere corecta – verificati cu atentie CV-ul, sa nu contina greselile de gramatica si punctuatie. Un CV neingrijit, cu greseli gramaticale si cuvinte mancate va ajunge direct la cos.

7. Informatii despre educatie, cursuri, traininguri, certificari – aceasta rubrica trebuie sa contina institutiile care au emis diplomele si data absolvirii.

8. Competente si abilitati – fie ca experienta profesionala exista sau nu, fiecare dintre noi are anumite abilitati, care pot fi transferabile in mai multe tipuri de joburi. Aici se pot include abilitatile tehnice, cunostintele de limbi straine- mentionand inclusiv nivelul la care cunoasteti limba respectiva. Atentie! Nu va supraevaluati- daca nu stiti o limba straina la nivel avansat, nu scrieti ca sunteti fluent.

9. Proiectele in care ati fost implicati – aici se pot trece atat proiectele profesionale, cat si cele din voluntariate sau chiar personale, dar din care se pot extrage anumite abilitati care pot fi transferabile jobului la care aplicati.

10. Orice hobby sau activitati extracurriculare – aceasta informatie este binevenita. Prezinta un hobby sau o activitate extraprofesionala care pot scoate in evidenta abilitati sau competente. De exemplu, faptul ca ati facut parte din echipa de handball cativa ani sau ati fost coordonat o echipa intr-un proiect de voluntariat pot fi informatii relevante care evidentiaza disciplina, faptul ca stiti sa lucrati intr-o echipa sau ca aveti abilitatea de a lucra cu oamenii si a-i coordona.

Tine cont ca toate aceste 10 puncte sa fie prezente corect in CV-ul tau si sansele sa fie luat in considerare sunt maxime.

Sursa foto: CV, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri