De fapt, mai bine de doua treimi dintre angajati se simt supraincarcati la munca, conform raportului Cornerstone 2014, pentru SUA. Cel mai probabil, si in Romania se aplica – tot oameni suntem. 84% dintre cei chestionati considera ca aceasta supraincarcare nu va scadea ci, din contra, va creste.

In lumina acestei realitati, probabil te-ai gandit care ar putea fi cateva ponturi pentru cresterea productivitatii. Iata cateva „pastile-solutii” de cate un minut fiecare, oferite de BusinessInsider.com, care te pot face sa fii mai eficient si deci mai productiv. Sefii tai nu s-ar putea supara.

1. Tehnica Pomodoro

Managementul timpului este extrem de important pentru productivitate. Tehnica Pomodoro implica schitarea zilei tale de munca pe calupuri de cate 25 de minute fiecare, acest lucru obligandu-te sa ramai foarte focusat.

2. Cum sa meditezi

In doar zece minute poti invata cum sa meditezi astfel incat sa iti imbunatatesti in mod clar viata. Meditatia te ajuta sa te mentii calm, sa alungi stresul si sa aduci claritate vietii tale de zi cu zi. Productivitatea creste de fiecare data cand meditezi constant insa exista si un revers – atunci cand reintri in rutina, productivitatea scade. Vezi aici cum poti medita.

3. Tripleaza-ti viteza citirii

Unii citesc o carte intreaga pe zbor de avion. Cum? Audiobook-urile permit uneori sa asculti o carte la de trei ori viteza normala – creierului ii ia doar 10 minute sa se obisnuiasca, apoi esti gata sa te cultularizezi.

Citeste restul sfaturilor pe Businessinsider.com.