Daniel Dines, CEO Uipath si unul dintre fondatorii companiei, este de parere ca in urmatorii 2-3 ani, business-ul pe care il conduce se va lista pe Nasdaq, iar in ceea ce priveste noua finantare, de 153 milioane de dolari, aceasta va fi folosita pentru a accelera evolutia produselor pe care le dezvolta.

Declaratiile au fost facute de catre Daniel Dines in cadrul conferintei de presa in care a anuntat oficial cea de-a doua runda de finantare de 153 de milioane de dolari, in urma careia compania este evaluata la 1,1 miliarde de dolari. Acesta a precizat ca procesul de atragere a acestei investitii a fost mult mai rapid decat in cazul rundei de 1,6 milioane de dolari de anul trecut.

“In cazul primei runde de investitie, cea de 1,6 milioane de dolari, procesul a durat 14 luni pana cand a fost finalizat. Acum, pentru cele 153 de milioane de dolari, totul a durat 2 luni de zile.”, a precizat CEO-ul companiei UiPath.

Runda de investitie a fost condusa de Accel - investitorul principal al primei runde, caruia i s-au alaturat doi noi finantatori, CapitalG si Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures si Seedcamp – participa si ei in aceasta runda.

Noua finantare va fi folosita pentru a accelera evolutia produsului, in particular in inovatii care integreaza Machine Learning (ML) si alti algoritmi de Inteligenta Artificiala (AI) in operatiunile digitale ale clientilor companiei. UiPath isi va continua de asemenea expansiunea globala cu birouri noi in Amsterdam, Houston, Munchen, Paris, Seoul si Washington D.C. in acest trimestru. Compania are acum peste 590 de angajati in 14 tari si peste 700 de clienti internationali, CEO-ul precizand ca se asteapta ca numarul clientilor sa se dubleze pana la finalul anului, ajungand undeva in jurul numarului de 1500.

Accel a condus ambele runde de finatare, iar Rich Wong – partener in Accel – se va alatura board-ului de conducere al companiei, alaturi de Luciana Lixandru, alt partner Accel, aflata deja in board. CapitalG, a carui participare reprezinta un sprijin substantial pentru capabilitatile tehnice ale UiPath, ofera oportunitatea de a lucra cu consilierii pe tehnologie ai Google pentru a avansa abilitatile de AI si Machine Learning (ML). Kleiner Perkins reprezinta un alt sprijin din partea unei firme de top de venture capital si va furniza experienta si mentorat pentru cresterea accelerata a UiPath.

Lansata in 2005, compania UiPath a devenit platforma de Enterprise RPA cu cea mai mare rata de adoptare. Software-ul UiPath permite design-ul si implementarea rapida a robotilor (angajati digitali) care emuleaza si executa perfect procese repetitive, crescand productivitatea afacerii, asigurand un grad ridicat de conformitate si imbunatatind serviciul pentru clienti atat in operatiunile de back-office, cat si in front-office.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri