Octavian Popa, director financiar in cadrul producatorului de medicamente Merck Sharp and Dohme (MSD) Romania, va fi promovat la filiala MSD Rusia, unde din 1 septembrie 2015 va ocupa aceeasi functie.

El va face parte din top managementul subsidiarei cu sediul in Moscova.

Rusia este cea mai mare piata a MSD din Europa Centrala si de Est, un business de aproape 500 de milioane de dolari anual. De asemenea, Rusia este una dintre pietele cu cea mai rapida evolutie din lume. In 2014, piata farma rusa a crescut cu 12%, in timp ce pentru acest an se previzioneaza o crestere de 12 - 18%, potrivit IMS Health. In Rusia, MSD ocupa locul 6 (IMS Health) printre jucatorii de profil, avand un numar de peste 800 de angajati.

Octavian Popa (38 de ani) s-a alaturat MSD in urma cu 5 ani si merge in Rusia cu o experienta bogata in domeniul financiar, de peste 15 ani, dobandita in industriile IT si farma. De asemenea, el are o experienta importanta in ariile de system deployment si project management, facand parte din top managementul centrului global de livrare de servicii IT, cu sediul in Romania, al IBM Global Delivery Center. De asemenea, in MSD, Octavian a coordonat crearea un centru de shared business services in contabilitate pentru Europa Centrala si de Est, cu sediul in Bucuresti.

In rolul de director financiar MSD Romania, Octavian a condus o echipa talentata, specializata in raportare, contabilitate, achizitii si comercial si, in plus, a coordonat o serie de initiative locale, una dintre cele mai importante fiind legata de schimbarea modelului de business al MSD Romania.

Citeste si:
Donație de jumătate de milion de lei către Crucea Roșie, pentru...
MSD România, lider în...

De asemenea, Octavian este membru activ al grupurilor de lucru specializate in Finance ale Asociatiei Producatorilor Internationali de Medicamente - ARPIM; de altfel, MSD face parte din board-ul ARPIM, prin Fabrizio Giombini, directorul general al MSD Romania. In paralel cu rolul sau la nivel local, Octavian a condus un proiect regional de transformare si eficientizare a business-ului MSD.

“Rusia este, probabil, una dintre pietele cu cele mai multe oportunitati de dezvoltare a carierei din lume, un business complex, intr-o piata cu potential enorm dar si cu dificultati pe masura, o piata in care MSD isi continua promisiunea de a contribui, prin medicamentele si solutiile pe care le ofera, la imbunatatirea starii de sanatate, de bine, a oamenilor”, a spus Octavian Popa.

Compania americana Merck Sharp and Dohme (MSD) a dechis un birou in Romania in urma cu 21 de ani, fiind una dintre primele companii farmaceutice multinationale cu prezenta locala. MSD ofera in Romania un portofoliu extins, de peste 50 branduri inovatoare, in 2 categorii principale: medicamente de uz uman (medicamente eliberate pe baza de reteta si vaccinuri) si medicamente de uz veterinar. In Romania, compania are o echipa de aproape 200 de oameni.

Citeste si:
Steve Warner, MSD: Evit sa trimit mail-uri angajatilor dupa serviciu
Steve Warner, MSD: Evit sa...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Deputatii PNL au venit in plen cu bonuri fiscale prinse in piept
Setari Cookie-uri