Daca ati putea schimba ceva in interesul omenilor, daca ati putea aduce o contributie la umanitate, ati putea sa o faceti fiind exact cine sunteti acum? Pentru majoritatea dintre noi, raspunsul la aceasta intrebare este „Nu”. Cati au dorinta necesara sa se schimbe, ca apoi sa schimbe lumea? Foarte putini.

Putini sunt cei care vad mai departe de propriul interes. Si mai putini sunt dispusi sa investeasca timp si efort in slujba altora. Asta nu inseamna ca nu putem contribui cu ceva pentru a-i ajuta pe oameni. Chiar daca ramanem in micul nostru colt de lume, pe scaunul nostru din birou, nu strica sa ne punem, din cand in cand, intrebarea: „Cine ar trebui sa devin ca sa fiu o persoana care schimba lucrurile?”

Oare e mai usor sa-i fortezi pe oameni sa se schimbe sau sa faci asta prin exemplu? Cum obtii schimbarea pe care o urmaresti? Daca vrei sa o impui cu forta, ea va dura atata timp cat iti exerciti forta. Oamenii vor fi nemultumiti sau indignati, asa ca schimbarea s-ar putea sa nu dureze. Le poti comanda oamenilor sa se schimbe, dar nu va dura prea mult. Interesul starnit se va pierde odata cu pierderea gradului de noutate si va interveni oboseala.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri