Daca esti pregatit sa umpli rafturile bibliotecii cu inspiratie, iata cele mai bune carti pe care le poti citi:

"Getting to Yes", scrisa de Roger Fischer, William Ury si Bruce Patton

Cartea "Getting to Yes", care a aparut prima oara in 1981, ofera cele mai bune strategii despre cum sa gestionam conflictele personale si profesionale. Mai exact, cum sa ne delimitam de probleme si sa ne concentram pe interese si pe solutii.

"Getting Things Done", scrisa de David Allen

Dupa 13 ani de la prima editie, David Allen publica a doua editie a cartii "Getting Things Done". Cartea ofera sfaturi pretioase despre cum sa ne gestionam timpul la job, dar si acasa. Principala idee este sa ne organizam un plan pentru tot ceea ce avem de facut in fiecare zi, astfel incat sa ne eliberam spatiul mental si sa ne concentram pe chestiunile mai importante.

BestJobs: 1 din 5 romani se...
Citeste si: 1 din 5 romani se gandeste la o schimbare de cariera in 2019

Foto: Shutterstock.com

"Getting More", scrisa de Stuart Diamond

In acest best-seller ”Getting More”, Stuart Diamond propune o schimbare a strategiilor de negociere traditionale si sugereaza ca este mult mai important sa valorizam emotiile si perceptiile partenerilor.

"Cu cat este mai importanta negocierea, cu atat oamenii tind sa devina mai emotivi, indiferent daca vorbim de o negociere intre diplomati, daca vorbim despre o afacere de un miliard de dolari sau daca negociez cu copilul meu daca ii iau sau nu inghetata. Fiti atenti la emotii! Oamenii nu sunt mereu rationali!", sustine Stuart Diamond in cartea sa.

"Freakonomics", scrisa de Steven D. Levitt si Stephen J. Dubner

Levitt, economist, si Dubner, jurnalist la New York Times, vorbesc despre economie pe intelesul tuturor si ne arata cum o putem aplica in viata de zi cu zi, de la infidelitate, la parenting.

Nu iti permiti un MBA?...
Citeste si: Nu iti permiti un MBA? Citeste aceste 5 carti pentru autoeducare

Dupa ce au publicat aceasta carte, cei doi au lansat un blog si un podcast cu acelasi nume. Ambele au devenit extrem de populare.

"First, Break all the Rules", scrisa de Marcus Buckingham si Curt Coffman

Sefa departamanetului de Resurse Umane de la Facebook, Lori Goler, a declarat ca aceasta carte i-a influentat profund filosofia de management. Dupa ce a citit cartea, aceasta s-a concentrat sa schimbe Facebook intr-o organizatie care se bazeaza pe "punctele forte" ale angajatilor.

Potrivit celor doi autori, cheia unui bun management sta in atentia pe punctele tari ale angajatilor si gasirea celui mai bun rol pentru fiecare dintre ei in cadrul unei organizatii.

"Find a way", scrisa de Diana Nyad

In 2013, Diana Nyad a devenit prima persoana care a inotat din Cuba pana in Florida, o zona plina de rechini. Avea 64 de ani. In cartea sa, "Find a way", autoarea isi descrie experienta unica si povesteste pas cu pas cum a fost drumul care a condus-o la titlul de "erou american".

Cum alegem expertul in...
Citeste si: Cum alegem expertul in coaching: ce conteaza mai mult decat expertiza?

"Essentialism", scrisa de Greg McKeown

Potrivit lui McKeown, "Essentialism" este despre cum sa faci mai putin lucruri, dar foarte bine. Cartea ii ajuta pe cititori sa isi organizeze mai bine timpul, sa identifice care sunt obiectivele carora merita sa le acorde timp si sa le elimine pe cele mai putin importante.

"Cartea nu este doar pentru liderii de business. Cartea se adreseaza tuturor celor care vor sa invete sa renunte la lucrurile care le mananca timp inutil, care vor sa invete sa-si negocieze timpul", spune Greg McKeown.

Citesti si: Ce mai citim: carti pe care redactia wall-street.ro le recomanda

Sursa foto: Shutterstock.com