Inalt Prea Sfintitul Teodosie, episcopul Tomisului, a venit la DNA fiind citat pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind cartile scrise in penitenciar, pentru ca a girat cartea "Muntele Athos, patria ortodoxiei" scrisa de Gigi Becali. Pentru "binecuvantarea" pe care a dat-o cartii scrise de Becali a fost audiat la DNA, in calitate de martor, mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, conform News.ro

IPS Teodosie a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie in jurul orei 11.00, fiind insotit de un avocat, iar la intrare nu a vrut sa spuna de ce l-au chemat procurorii anticoruptie.

Avocatul a declarat ca IPS Teodosie a fost citat in calitate de martor, pentru lamurirea unei cauze penale aflate in derulare la DNA. “Dumnealui nu cunoaste care este ordinea …”, a spus avocatul.

Intrebat daca Gigi Becali a facut donatii dupa ce IPS Teodosie a girat pentru cartea scrisa de omul de afaceri in penitenciar, avocatul a spus ca Becali “a facut donatii la toate manastirile si parohiile".

Soferul masinii cu care a venit IPS Teodosie a incercat sa intre in curtea DNA, insa nu I s-a permis accesul, avocatul acestuia venind si spunandu-i ca trebuie sa parcheze in alta parte si sa intre pe la intrarea principala.

Surse judiciare au declarat, marti, pentru News.ro, ca IPS Teodosie va da declaratii, in calitate de martor, in dosarul in care se fac cercetari pentru favorizarea faptuitorului, ancheta vizand profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile stiintifice ale detinutilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea.

IPS Teodosie, care este si profesor universitar la Universitatea Ovidius din Constanta, a girat cartea “Muntele Athos, patria ortodoxiei”, scrisa de Gigi Becali in perioada in care a fost incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba.

Sursa foto: Frannyanne / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Hidroelectrica nu a recuperat niciun leu din tunul dat de baietii destepti
Setari Cookie-uri