Ioana Necula, fondatoarea gradinitei si scolii private Genesis Collegiate, dar si a companiei International Leasing, vrea sa creeze un grup de investitori care sa finanteze institutile private de educatie, a declarat antreprenoarea in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

“Mi-as dori sa fac un club de investitori in zona educatiei private. Aceasta este o activitate care nu trebuie sa fie profitabila sau super profitabila, insa trebuie sa isi plateasca toate costurile si sa dezvolte, sa creeze. Este similar unui ONG. Asa este si la Cambridge. Si in America este la fel, sunt fonduri de investiti care creeaza scoli”, afirma Ioana Necula.

Ea a fondat in urma cu aproape 20 de ani compania de leasing operational International Leasing, iar in urma cu 15 ani a creat Genesis Collegiate, care cuprinde gradinita si scoala private pana la clasa a VIII-a. Este absolventa a Facultatii de Relatii Publice Internationale, ASE si detine un masterat in Management Educational, la Universitatea din Bucuresti, sub coordonarea Prof. dr. Ioan Neacsu.

Necula are specializare in psihopedagogia invatamantului prescolar si primar, a absolvit cursul ”Mind, Brain and Education” la Harvard Graduate School of Education. Antreprenoarea a participat la cursuri de finante si business la London Business School si detine un MBA la Solvay Business School (ULB) din Brussels.

Liste de asteptare pentru clasele primare

Investitia in Genesis Collegiate a fost de circa un milion de euro pana acum, iar campusul educational se desfasoara pe o suprafata de 4.000 de metri patrati in zona soselei Straulesti, langa Petrom City.

La cursuri (gradinita si scoala) sunt inscrisi 300 de copii, iar pentru invatamantul primar ua fost create liste de asteptare din cauza lipsei de locuri. Tarifele pot ajunge pana la 2.000 de lei pe luna pentru gradinita, in timp ce pentru scoala pretul urca pana la 3.000 de lei, lunar.

Pentru Genesys Collegiate lucreaza peste 100 de persoane, dintre care 50 sunt profesori.

Peste 50% din costuri sunt pentru personal

„Am crescut si vom mai creste. Important sa ne concentram pe calitatea pe care o oferim. Investim foarte mult in trainingul profesorilor, in traineri, in programe de parenting”, afirma Necula.

Pentru anul acesta, anterprenorea estimeaza o cifra de afaceri de circa un milion de euro. Peste 50% din costuri sunt cheltuieli de personal.

"Activitatea noastra este aproape de cea a unui ONG. Orice profit trebuie reinvestit si acest lucru este absolut normal. In jur de 10% din costuri sunt pentru transport, care este o pierdere, dar trebuie oferit. De asemenea, investitiile din cladiri trebuie facut anual, mai sunt investitiile in manuale. Totul se cheltuieste, nu primim nimic, totul e platit din taxele parintilor si sponsorizari. Desi statul face economiii cu toti profesorii pe care noi ii angajam si obtine calitate pentru viitor", afirma managerul Genesis Collegiate.

Afla mai multe din emisinea Wall-Street 360

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri