Cum se desfășoară lecțiile în singura școală complet digitalizată din România

Închiderea școlilor nu înseamnă și suspendarea cursurilor. Genesis College, prima școală privată acreditată din România, a mutat integral lecțiile în mediul online, ca urmare a măsurilor luate de autoritățile române, pentru a preveni epidemia cu noul coronavirus.

Astfel, copiii stau acasă, dar pot fi prezenți la cursuri, conform orarului obișnuit al școlii: se întâlnesc cu colegii și cu profesorii lor prin intermediul videoconferințelor organizate pe Google Meet, primesc teste pe Google Forms și află pe loc nota, învață geometrie cu GeoGebra sau simulează experimente chimice, în Chemistry Lab.

Aceste aplicații, dar și altele din suita G Suite, precum Google Classroom, Google Slides sau Google Jamboard, sunt instalate pe Chromebook-urile personale ale elevilor și ajută la parcurgerea materiei într-un mod eficient, direct din confortul propriei locuințe, fără a fi necesară deplasarea până la școală în mijloace de transport sau petrecerea timpului în spații aglomerate, precum sălile de clasă.

Adaptarea la cursurile exclusiv online nu a fost dificilă pentru elevii Genesis, deoarece aceștia foloseau tehnologia la clasă încă de acum 2 ani. Investiția în procesul de digitalizare a educației, unic în peisajul școlilor private din România, a fost demarată în 2018 și este în valoare de 30.000 de euro pe an.

“Pornită din dorința de a oferi elevilor Genesis condiții de învățare la standarde internaționale, digitalizarea își dovedește eficiența în aceste momente de criză, când nu doar predarea, ci și evaluarea, pot fi susținute online, conform calendarului național, în așa fel încât copiii să beneficieze de parcurgerea materiei în cele mai bune condiții”, a spus Ioana Necula, fondator Genesis College.

Citeste si:
Ea vrea sa faca un fond de investitii pentru crearea de scoli
Antreprenoarea care vrea sa...

Genesis College este singura școală din România cu o digitalizare completă 1:1, adică toți elevii, începând de la clasa pregătitoare, până la cei de liceu, au Chromebook-uri, pe care își desfășoară activitatea. Astfel, lecțiile au devenit mai distractive și mai interactive, iar elevii au acces instant la toate informațiile prezentate la ore și la activitățile propuse, dar și la notele obținute în urma evaluărilor.

Acest mod de predare este util și pentru cadrele didactice. Secvențele unei lecții pot fi parcurse complet, cu ajutorul resurselor online, începând de la captarea atenției și reactualizarea cunoștințelor anterioare, până la transmiterea noilor conținuturi și consolidarea acestora. Feedbackul se oferă constant, în timp real, asigurând interacțiunea permanentă cu elevii și conectarea acestora la activitățile educaționale.

Totodată, digitalizarea facilitează și învățarea diferențiată. Proiectele viitoare ale Școlii Genesis vizează dezvoltarea de programe personalizate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Mai mult, următoarea etapă o reprezintă introducerea opțiunilor de VR (Virtual Reality) în cadrul lecțiilor, primele experiențe de acest fel fiind deja testate la ore.

Campusul Genesis College în prezent este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar la cel gimnazial și, din 2019, și-a extins oferta educațională pentru nivelul liceal.

Citeste si:
POS-ul, înlocuit cu telefonul: cum arată noile soluții lansate de...
POS-ul, înlocuit cu...

În 2018, Genesis College a aderat la Organizația The International Baccalaureate®, care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări, inclusiv România. În prezent, 400 de copii învață la Genesis College.

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri