Cand un angajat alege sa plece dintr-o companie si sa isi gaseasca un alt locul de munca sigur nu ii trece prin cap ca se va reintoarce. Insa, realitatea arata ca un procent important dintre romani isi doresc sa revina in companie, iar managerii sunt cei care trebuie sa decida daca sa se reintorca.

Dana Becheru, cofondator F64, retailer de produse foto si video, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro ca 80% dintre angajatii care pleaca din companie aleg sa se reintoarca dupa o perioada mai scurta sau mai lunga de timp.

"De cate ori le spun «Mergi si vezi cum este in alta parte, daca nu iti este bine, usile iti sunt deschise, 80% dintre ei se reintorc", a explicat Dana Becheru, cofondator F64.

F64 are un numar de 130 de angajati, parte dintre acestia fiind la a doua experienta in companie.

Daca, in mod normal, impresia despre o persoana care pleaca din companie si vrea sa se reintoarca nu este neaparat una buna, Dana Becheru spune ca trebuie vazut mai degraba avantajul din spatele acestei mutari.

"Acceptam oameni inapoi in companie din randul celor care au mai lucrat inainte. Pentru ca daca omul este dornic sa vada cum este si in alta parte, de ce nu? Este binevenit. Consider ca este un avantaj sa reprimesti un om care a mai lucrat inainte in companie pentru ca stie toate procesele, in timp ce un angajat nou invata ce trebuie sa faca in cel putin o luna de zile", a precizat managerul.

Ea a dat exemplu doi angajati ai companiei, unul dintre ei isi dorise sa munceasca in staintatate, in Malta, insa la finalul verii s-a reintors in F64, iar un altul a dorit sa isi incerce succesul in antreprenoriat, insa a revenit in cadrul retailerului, dupa ce a intampinat mai multe dificultati.

Acum nu mai exista resentimente fata de acesti oameni, aveam cand abia intrasem in afacere, ma simteam tradata in dragoste daca pleca cineva. In timp, mi-am dat seama ca daca ii incurajezi sa plece si sa incerce vor veni mai usor inapoi

Salariul nu se mai negociaza

Daca angajatii se pot bucura ca sunt primiti inapoi in companie, ei trebuie sa stie ca nu vor primi si o marire salariala.

"Salariu nu ii este afectat cand se reintoarce, desi el a ales initial sa plece din companie. Cunostintele lui raman la fel de bune, pana la urma.
Acel angajat insa nu va mai fi in pozitia de a negocia o marire de salariu din start", a explicat managerul.

In cadrul retailerului F64, angajatii din cadrul magazinului sunt evaluati o data la trei luni si au posibilitatea de a le fi marite salariile, daca au rezultate pozitive la doua evaluari consecutive.

F64 Studio este o companie fondata in 2001 de catre Marian Alecsiu si Daniela Becheru, aceasta fiind detinuta in proportii egale de cei doi antreprenori. Retailerul are 130 de angajati, dintre care 50 de persoane lucreaza in magazinul din apropiere de Piata Unirii din Capitala. Unitatea are 1.300 de metri patrati si este printre cele mai mari magazine foto-video din Sud-Estul Europei.

Sursa foto: Angajari, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri