E plin internetul cu sfaturi despre cum sa-ti gasesti fericirea, multe venite de la oameni care habar nu au despre ce vorbesc. Nu trebuie sa-i crezi pe cuvant, dar ar trebui sa iei in seama ce spun cercetatorii in neurostiinta, pentru ca studiaza „materia cenusie” cat e ziua de lunga. Unele dintre descoperirile lor au fost publicate in carti, precum The Upward Spiral, scrisa de Alex Korb, cercetator la UCLA, sau Your Brain at Work, de David Rock. Revista Time a facut o sinteza a acestora, iar noi va prezentam o sinteza a sintezei.

1. Intreaba-te pentru ce ar trebui sa fii recunoscator!

Cateodata te simti ca si cum creierul tau nu ar vrea sa fii fericit. Te simti poate vinovat sau rusinat. De ce? Potrivit lui Alex Korb, vina si rusinea activeaza in creier centrul recompensei. „In ciuda diferentelor dintre ele, mandria, rusinea si vinovatia activeaza circuite neuronale similare, inclusiv in cortexul dorsomedial prefrontal, amigdala, insula si in zona numita nucleus accumbens. Surprinzator, mandria este cea mai puternica dintre aceste emotii in declansarea activitatii in respectivele regiuni, cu exceptia zonei nucleus accumbens unde castigatoare sunt vina si rusinea. Acest lucru explica de ce ne grabim sa acumulam vina si rusine in noi”.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri