Jamie Dimon, seful JPMorgan: Sa fii american in strainatate este aproape o rusine

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a afirmat, la intoarcerea intr-o vizita in strainatate, ca ”este aproape o rusine sa fii un american care calatoreste in lume”, el referindu-se la tot ceea ce tine in loc afacerile americane, relateaza Bloomberg.

Jamie Dimon si-a exprimat frustrarea legata de incapacitatea Statelor Unite de a investi in infrastructura si a reforma codul fiscal, potrivit News.ro. "Cresterea ar fi mult mai puternica daca ar fi luate mai multe decizii inteligente si ar fi mai putine blocaje", a spus Dimon la o conferinta cu analistii.

Dimon i-a criticat, la prezentarea rezultatelor JPMorgan din trimestrul al doilea, si pe ziaristi, care in opinia sa ar trebui sa se concentreze pe marile probleme ale natiunii, decat pe afacerile de trading ale bancii. JPMorgan, cea mai mare banca americana in functie de active, a raportat vineri un profit record, chiar daca veniturile operatiunilor de trading au scazut cu 19%.

”Statele Unite trebuie sa inceapa sa se concentreze pe politici bune pentru toti americanii, adica pe infrastructura, reglementari, fiscalitate si educatie. De ce nu scrieti in fiecare zi despre asta ma depaseste complet. Cui ii pasa de tranzactiile cu instrumente cu venituri fixe din ultimele doua saptamani din iunie. Serios?”, a spus el.

Dimon, a vorrbit, cu voce ridicata, si despre statisticile care scot in evidenta esecurile natiunii: jumatate dintre copiiile scolilor din orase nu absolva, consumul de substante opioide face 35.000 de victime pe an, iar Statele Unite nu au construit un aeroport important in ultimii 20 de ani.

Citeste si:
Bogaţii lumii sunt din ce în ce mai interesaţi de aur
Bogaţii lumii sunt din ce în...

Jamie Dimon tocmai s-a intors dintr-o vizita in Israel, Irlanda si Franta, unde guvernele recunosc in totalitate importanta unei scheme competitive de fiscalizare a companiillor, a aratat el. Chiar daca a criticat politicile care limiteaza cresterea economica, Jamie Dimon, membru al consiliului de consultanta al presedintelui Donald Trump format din lideri de afaceri, nu a dat vina pe administratie. Intrebat daca este nemultumit de administratia Trump, Jamie Dimon a spus ca este nemultumit de ziaristi.

Sursa foto: aradaphotography / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri