Sa recunoastem: sa „prindem” un job bun devine tot mai greu, pe zi ce trece. Odata cu industriile, care evolueaza tot mai alert, cresc si pretentiile angajatorilor care isi doresc ce este mai bun pentru compania pe care o reprezinta. Prin urmare, tot mai multi dintre ei solicita, ca un ultim interviu, o autoprezentare sau o prezentare a abilitatilor candidatilor, in fata intregului board. Lucru destul de „intimidant” daca stam sa ne gandim ca putini se descurca atunci cand vine vorba de vorbit in public.

Dar nu ar trebui sa fie asa. Din contra, daca ti-a fost solicitata o prezentare inseamna ca te-ai mai apropiat, cu alti cativa pasi, de jobul vizat. Iar noi te vom ajuta sa treci cu bine peste acest „impas” si sa dai o impresie buna.

1. Fa-ti temele!

Daca pana acum nu ai facut putin research asupra angajatorului, este timpul sa o faci. Nu trebuie sa stii multe. Este suficient sa ai o idee despre vechimea acesteia in piata, cine o conduce, daca a castigat premii cu activitatea sa, statistici despre produsele lor. Bifand acest punct, nu doar ca te ajuta sa intelegi mai bine compania dar le arata si angajatorilor ca ai interes de a lucra pentru ei.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
Companiile incep sa foloseasca AI pentru a tria candidatii la un job
Un nou obstacol pentru...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mistere la angajare: ce stiu recrutorii si tu nu vezi