Companiile romanesti au inteles efectele pozitive pe care le aduce dezvoltarea profesionala a angajatilor, antrenati cu ajutorul specialistilor externi. Cu toate acestea, investitiile raman inca centrate pe seful companiei si inca cativa oameni cheie din organizatie.

Ea a aratat ca mediul in care activeaza managerii in prezent este din ce in ce mai dinamic si nevoia de suport a unui coach este din ce in ce mai mare.

"Au crescut cererile pentru sedinte de coaching in piata, insa cea mai mare parte se adreseaza in continuare pentru o singura persoana, respectiv managerul general al companiei sau alti oameni cheie din companii", a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Rodica Obancea, professional certified coach.

Inca exista o cultura a succesului individual in companie

Pe de alta parte, coach-ul a precizat ca proiectele de dezvoltare cu cel mai mare impact asupra companiei sunt cele in care sunt implicate echipele.

Citeste si:
Cum alegem expertul in coaching: ce conteaza mai mult decat expertiza?
Cum alegem expertul in...

"Oameni cred ca cu cat se dezvolta ei mai mult, cu atat vor reusi sa miste lucrurile, insa schimbarea nu o face un singur om. Cu o floare nu poti sa faci primavara. (...) Antrenand echipele poti sa schimbi dinamica si arhitectura in care aceasta lucreaza, iar o echipa antrenata multiplica efectul, in mod natural, in intreaga companie", a explicat Obancea.

O sedinta de coaching pentru executivi costa intre 250 si 500 de euro, in timp ce pentru pregatirea unei echipe un coach poate sa primeasca si 1.500-2.000 de euro pe zi.

Sursa foto: niveluri ierarhice, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Amalia Sterescu: Tinerii cer salarii care depășesc realitatea
Setari Cookie-uri