Va mai amintiti troienele de la inceputul lui 2012? Si Jean-Baptiste Dernoncourt, Directorul General al Carrefour Romania si le aminteste. Pentru ca atunci s-a mutat in Romania, la minus 15 grade si venea din China, de la 30 cu plus. Sa nu credeti ca l-a marcat experienta asta, ci a privit-o ca atare, o simpla intamplare in viata de expatriat. Am putea spune, in sensul livresc al termenului, ca tanarul francez este un expatriat. Dar daca tinem de cont de faptul ca patria lui ii este familia, il putem considera un cetatean universal.

Despre cei aproape sase ani de experienta in strainatate, dintre care mai mult de trei in Romania, despre bucuria de a cunoaste lumea, dar si despre cum e sa conduci echipa Carrefour Romania, intr-un interviu pe care Jean-Baptiste Dernoncourt l-a acordat Revistei Cariere.

Este intotdeauna interesant sa afli ce cred strainii despre tara ta. Informatiile care apar in presa internationala sunt putine, uneori distorsionate, asa ca una dintre cele mai bune surse sunt expatii care traiesc in Romania. Am mers asadar sa vorbesc cu Jean-Baptiste Dernoncourt, Directorul General al Carrefour Romania, despre experienta lui de expat in Romania, despre cum el si familia lui traiesc in tara noastra. Nu a fost usor, pentru ca, de la inceput, tanarul manager mi-a spus ca, ori de cate ori vorbeste, o face in numele companiei pentru care lucreaza, nu ca sa isi dezvolte o marca personala. Marca Jean-Baptiste Dernoncourt exista insa, altfel nu ar fi putut ajunge Director General la 32 de ani. Deci, cine este tanarul francez care vegheaza asupra celor 11.000 de oameni din Carrefour Romania?

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Sursa foto: cariereonline.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri