Angajatii au dreptul la cursuri de formare profesionala o data la 2 sau la 3 ani. Poate insa angajatorul sa oblige salariatul sa urmeze un curs de formare profesionala in perioada de proba? Ce drepturi si ce obligatii are fiecare dintre acestia? Avocat Claudia Alistar aduce lamuriri pentru cititorii Cariere in legatura cu aceasta problematica, tot mai des intalnita in viata profesionala.

Formarea profesionala reprezinta procedura prin care se asigura cresterea si diversificarea competentelor profesionale prin initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea persoanelor in cautarea unui loc de munca, in vederea mobilitatii si reintegrarii acestora pe piata fortei de munca.

Astfel, formarea profesionala a devenit o valoare esentiala in raporturile de munca, odata cu modificarea dispozitiilor din Codul Muncii, prin Legea nr. 40/2011, sens in care legiuitorul a inteles sa simplifice prevederile referitoare la acest aspect cel putin in ceea ce priveste initiativa angajatorului de a asigura participarea la programe de pregatire profesionala a subordonatilor sai.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
Post-Brexit | Marea Britanie 'inchide robinetul' pentru strainii...
Post-Brexit | Marea Britanie...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cum explica ANOFM faptul ca doar 200 de someri au gasit un job in strainatate
Setari Cookie-uri