Cadouri de Craciun sau cum iti motivezi oamenii: 1 din 2 companii ofera cadouri pentru copiii angajatilor

Finalul de an, marcat de perioada sarbatorilor de iarna, reprezinta o ocazie in care organizatiile au ocazia sa isi arate aprecierea pentru rezultatele de peste an ale angajatilor si le pot oferi bonusuri si recompense. Una din doua companii alege sa ofere cadouri pentru copiii angajatilor, in valoare de pana la 150 de lei, suma neimpozabila.

"Perioada sarbatorilor de iarna este momentul ideal in care companiile pot recompensa angajatii pentru activitatea depusa pe tot parcursul anului, alegand beneficii special gandite pentru nevoile acestora", a declarat pentru wall-street.ro managing director al General Human Resource, furnizor specializat de servicii de resurse umane.

Firmele care au printre salariati si parinti aleg sa ofere cadouri pentru copii, un avantaj foarte apreciat atat de cei mari, cat si de cei mici

Cadourile oferite pentru copiii angajatilor, cu ocazia Craciunului, care nu depasesc suma de 150 de lei, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozitate, potrivit Smartree, companie de externalizare a serviciilor de salarizare si administrare de personal.

Aceasta prevedere se aplica pentru fiecare copil minor al salariatului, potrivit Codului fiscal in vigoare. In plus, din punctul de vedere al impozitului pe profit, aceste cheltuieli cu cadouri in bani si in natura sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, ca si cheltuieli sociale, in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

Citeste si:
Schimbari la conducerea Smartree Romania. Cine este noul CEO?
Adrian Stanciu se retrage de...

"In acest context, aproximativ 45% dintre companiile procesate de Smartree ofera cadouri pentru copii angajatilor, de cele mai multe ori in limita celor 150 de lei deductibili", au declarat specialistii Smartree.

Petrecerile de Craciun, inlocuite cu cadouri

Si petrecerile de Craciun sunt un mod de recompensare a angajatilor pentru rezultatele bune de peste an, insa, in ultima perioada, o parte dintre companii au renuntat la astfel de evenimente, preferand sa-si concentreze bugetele pe oferirea de cadouri.

"Criza economica a redus semnificativ numarul companiilor care ofera avantaje extrasalariale, insa acestea ocupa in continuare un loc important pentru motivarea angajatilor. De aceea, firmele cauta mereu cele mai bune optiuni pentru a identifica beneficiile potrivite. Anul acesta s-a observat o tendinta in a renunta la organizarea petrecerilor de Craciun, insa cadourile pentru copii au ramas in continuare o prioritate", a adarata Laura Gheara.

Prima de Craciun ramane principalul beneficiu preferat de companiile si angajatii din Romania cu ocazia sarbatorilor de iarna, in timp ce pe locul al doilea se situeaza al 13-lea salariu, urmat de tichetele cadou, arata o analiza General Human Resources.

Citeste si:
Kaufland oferă prime pentru angajați, în valoare totală de 6,5...
Kaufland oferă prime pentru...

General Human Resources este o companie infiintata in anul 2012, specializata in servicii de externalizare a proceselor de resurse umane, de la administrare de personal si payroll la consultanta in HR si recrutare. Din portofoliul companiei fac parte companii din domenii distincte, precum FMGC, constructii, design interior, comert, transporturi si administratie publica, pentru care gestioneaza aproape 22.000 de angajati.

Smartree, companie cu activitate pe piata de externalizare a serviciilor de salarizare si administrare de personal, a fost infiintata in anul 2000, iar in prezent are birouri in Bucuresti, Pitesti si Timisoara. Compania ofera servicii de salarizare, administrare de personal, analiza si raportare pentru management, recrutare, munca temporara si consultanta in domeniu. Compania proceseaza 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti.

Sursa foto: Poznyakov, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri