Cei mai vanati candidati in 2016: cat castiga developerii si vorbitorii de limbi rare

Topul celor mai cautati angajati in acest an este compus din specialistii din domeniul IT si de vorbitorii de limbi straine rare, iar salariile acordate acestor categorii ajung si la 3.000 de euro. wall-street.ro iti prezinta salariile castigate de acestia.

Esti interesat de domeniul resurselor umane? Te invitam sa participi in cadrul conferintei HR 2.0: 2016 Mobilitatea si retentia in HR: cum sa iti faci angajatii fericiti?, eveniment aflat la editia a V-a, joi, 17 martie.

Astfel, pe primul loc in top se situeaza dezvoltatorii software, iar salariu mediu pe care angajatorii sunt dispusi sa le plateasca este de 2.000 de euro net. Remuneratiile acestora pot sa urce pana la 3.200 de euro net, potrivit datelor furnizate de compania de recrutare Adecco la solicitarea wall-street.ro.

Tot din domeniul IT, foarte cautati de catre companii sunt si inginerii de calitate (testeri), care sunt remunerati in medie cu salarii de 1.500 de euro net, insa specialistii pot sa castige si 2.200 de euro net pe luna.

"In continuare cerinta cea mai mare va fi in domeniul IT, in special developeri (Java, .NET, C++), urmata de pozitiile specifice din share service centers si BPO (contabili, pozitii de suport, procurement, HR), toate cu limbi straine. Apoi foarte cautati vor fi oamenii de vanzari in domenii tehnice, ingineri in productie in domeniile de nisa (automatizari, mecatronica). Salariile vor creste doar in domeniile in care raportul cerere si oferta va fi in favoarea angajatilor, insa nu vor fi cresteri spectaculoase, media va fi la nivelul 15-20%", potrivit Adecco.

Citeste si:
Recrutarea își revine după șocul izolării: ce angajări se fac ACUM
Adecco: Una din două companii...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

De asemenea, la mare cautare sunt si vorbitorii de limbi rare, iar salariile pentru acestia se situeaza in jurul valorii de 600 de euro net si pot sa urce pana la 1.300 de euro net.

Intre cei mai cautati angajati sunt vorbitorii de olandeza, finlandeza, ceha, slovaca, in special pentru locuri de munca in call-center-uri.

Adecco Romania, liderul local pe piata recrutarii de personal, a inregistrat in anul 2015 vanzari de aproximativ 70 de milioane de euro, o crestere de 32% fata de 2014. La sfarsitul anului trecut, Adecco Romania avea 200 de angajati, peste 8.000 de persoane angajate prin munca temporara si peste 400.000 de candidati in baza de date

Pe piata de recrutare activeaza si Lugera, ManpowerGroup, Gi Group, APT Grup si Agentia Professional.

Citeste si:
Angajați fericiți, afacere de succes: cum să creezi un mediu de...
Angajați fericiți, afacere de...

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri