Invatatorii si profesorii castiga salarii mai bune in scolile private, spre deosebire de veniturile pe care le incaseaza in institutiile din sistemul national, insa si munca depusa este mai mare, spune Luminita Macsim, cofondator al scolii private Little London, prezenta in emisiunea WALL-STREET 360.

"Profesorii in sistemul privat castiga mai mult decat in sistemul de stat, dar si muncesc mai mult. Un profesor care lucreaza full time depune efort de la ora 8 la ora 16 alaturi de elevii lui, deci nu este un program in care venim trei ore, iesim de la clasa si nu ne mai intereseaza ce se intampla, ne intereseaza permanent", a spus Luminita Macsim, antreprenor in domeniul educatiei inca din anul 2003.

Ea a adaugat ca munca profesorilor intr-o institutie privata nu inseamna doar orele sustinute la clasa, inseamna planificare, colaborarea unor proiecte pe echipe de profesori, "care lucreaza pentru ca linia pe care merg sa fie una continua, constanta si sa aduca continuitate in ce inseamna educatia copiilor".

Luminita Macsim a povestit despre provocarile unui business in domeniul educatiei copiilor, despre investitile pe care le-a facut pentru a pune bazele unei gradinite private si, mai apoi, a unei scoli private, precum si despre planurile de a trece la pasul urmator, respectiv inaugurarea invatamantului liceal in cadrul Little London.

Ea a mai vorbit despre particularitatile unei scoli private, despre calitatea personalului didactic, despre necesitatea orientarii scolare permanente a elevilor, element extrem de important in evolutia tinerilor, insa care lipseste invatamantului de stat.

Antreprenoarea ne-a povestit si despre taxele de scolarizare in institutia privata pe care o conduce, precum si despre profilul parintilor care aleg invatamantul privat.

Saptamana aceasta la Wall-Street 360 discutam despre business-uri dedicate copiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri