Scoala Little London, condusa de antreprenoarele Luminita Macsim si Fabiola Hosu, a fost inaugurata in 2012 si functioneaza alaturi de gradinita cu aceeasi nume, deschisa in urma cu 10 ani.

In prezent, in scoala sunt inscrisi 65 de copii in clasele 0-6, indrumati de 30 de profesori, insa capacitatea unitatii este de 360 de copii.

Condusi de profesori, copiii au luat astazi parte la evenimentul care marcheaza sarbatoarea de origine celtică, preluata de multe tari. Nu s-a facut rabat de la niciun obicei specific Halloween-ului, de la decorarea cu dovleci sculptati si obiecte din povestile de groaza la costumarea in personaje infricosatoare.

Halloween (o abreviere pentru "All Hallows' Evening") este o sarbatoare care se celebreaza in noaptea de 31 octombrie, precedand sarbatoarea crestina Ziua tuturor sfintilor de pe 1 noiembrie.

Fiind una dintre cele mai vechi sarbatori din lume, Halloween-ul este sarbatorit in foarte multe tari, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico si Regatul Unit, iar, ocazional, in unele parti ale Australiei si Noua Zeelanda.

Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptati, luminati cu ajutorul unor felinare, folositi la decorarea caselor si gradinilor si ca lanterne, dar si costumarea in personaje desprinse din povestile de groaza. Copiii costumati astfel colida din casa in casa si sunt recompensati cu dulciuri.

London Pipera este o institutie de invatamant autorizata de MECTS in care predarea programei romanesti se face la standarde internationale. Tarifele pentru un an de scolarizare variaza intre 5.750 de euro si 6.500 de euro.