Romani vs americani: cine cheltuieste mai mult de Halloween? Costume care ajung la 1 mil. dolari

Sarbatoarea de Halloween a devenit tot mai populara in Romania de-a lungul ultimilor ani, iar odata cu ea si costumele ale caror preturi se apropie foarte mult de variantele din SUA. In medie, americanii cheltuiesc 80 de dolari (280 lei) pentru pregatirile din aceasta noapte. Care este situatia in cazul romanilor?

Hallowen-ul este sarbatorit in noaptea de miercuri (31 octombrie), in Bucuresti mall-urile si cluburile organizand mai multe petreceri tematice. Pentru copii, costumele cu supereroi precum Superman, Batman sau Spider-Man au preturi in general cuprinse intre 140 si 180 lei, in vreme ce variantele pentru adulti se vand cu 230 - 320 lei, in functie de complexitatea pe care o au.

Potrivit Investopedia, in SUA costumele pentru copii au preturi de 30 - 40 dolari (105 - 140 lei), asadar mai ieftine decat variantele din Romania. Americanii cheltuiesc insa mai mult per total, o buna parte din sume fiind alocate pentru decoratiuni si dulciuri pentru copii.

La categoria costume premium, oferta din SUA este mult mai generoasa fata de cea din Romania, unde cele mai scumpe ajung la 500 lei. Americanii in schimb pot achizitiona costume Batman din piele pentru 400 dolari (1.400 lei), Darth Vader pentru 800 dolari (2.800 lei) si chiar un costum „Human Slinky” (vezi video) pe care fostul gimnast roman Ioan Veniamin Oprea l-a scos la licitatie pe eBay pentru un milion de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri