Peste 80.000 de joburi au fost puse la dispozitia candidatilor pe platforma de recrutare eJobs, cu 80% mai multe decat in perioada similara a anului trecut, dintre care putin peste jumatate dintre oferte sunt din Bucuresti si Ilfov, potrivit datelor centralizate de reprezentantii platformei, conform Mediafax.

Aceste doua zone sunt urmate de Cluj (18% din numarul de anunturi), cat si Brasov si Timisoara (cate 13%). La polul opus, in ceea ce priveste regiunile cu cele mai putine oferte de munca, se afla zona de sud-vest a tarii.

„Aceasta regiune este putin ofertanta, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, din cauza activitatii economice mai reduse (5,5% din totalul anunturilor postate pe eJobs)“, spune Andrei Frunza, directorul operational al portalului eJobs.

Printre cele mai populare domenii din punctul de vedere al numarului de aplicatii, vanzarile au cea mai mare pondere (34% din top 10), urmate de domeniul financiar-contabil (20%) si transporturi (9%).

„Dezvoltarea economiei si a mediului privat trebuie sustinuta de investitii in capitalul uman, de aceea concurenta firmelor pentru a cuceri candidatii compatibili cerintelor este din ce in ce mai intensa in majoritatea domeniilor, mai ales in orasele mari“, precizeaza Andrei Frunza.

Citeste si:
Joburile de sofer, contabil si inginer, cele mai cautate de romani
Ce-si doresc romanii:...

eJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare de pe plan local, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,8 mil. euro, in crestere cu peste 30% fata de 2014, si un profit de 2,5 mil. euro, marja de profit situandu-se astfel la 65%.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministru: Spania va avea nevoie de "milioane si milioane de migranti"