Aceste doua zone sunt urmate de Cluj (18% din numarul de anunturi), cat si Brasov si Timisoara (cate 13%). La polul opus, in ceea ce priveste regiunile cu cele mai putine oferte de munca, se afla zona de sud-vest a tarii.

„Aceasta regiune este putin ofertanta, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, din cauza activitatii economice mai reduse (5,5% din totalul anunturilor postate pe eJobs)“, spune Andrei Frunza, directorul operational al portalului eJobs.

Printre cele mai populare domenii din punctul de vedere al numarului de aplicatii, vanzarile au cea mai mare pondere (34% din top 10), urmate de domeniul financiar-contabil (20%) si transporturi (9%).

Citeste si:

„Dezvoltarea economiei si a mediului privat trebuie sustinuta de investitii in capitalul uman, de aceea concurenta firmelor pentru a cuceri candidatii compatibili cerintelor este din ce in ce mai intensa in majoritatea domeniilor, mai ales in orasele mari“, precizeaza Andrei Frunza.

eJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare de pe plan local, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,8 mil. euro, in crestere cu peste 30% fata de 2014, si un profit de 2,5 mil. euro, marja de profit situandu-se astfel la 65%.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock