Teodor Ceausu, country manager al companiei de software Ixia Romania, a declarat pentru wall-street.ro ca oamenii din IT sunt "vanati" de multe companii, motiv pentru care angajatorii trebuie sa vina in intampinarea lor cu oferte de nerefuzat.

"Cred ca cel mai important este sa intelegi ce isi doreste omul sa faca si cum poti sa il ajuti. Pare simplu de facut, dar este un efort important. (...) Nu o data oamenii au spus ca nu stiu ce vor", au declarat reprezentantii companiei Ixia.

Managerii trebuie sa faciliteze acordarea beneficiilor

"Ne asteptam ca manager sa ii faciliteze oportunitatea de a incerca variante, iar omul sa incerce variante si sa isi dea seama ce i se potriveste. Este important sa incerci, este ok sa spui ca nu stii ce vrei. Este destul de greu sa stii exact ce vrei cand ai 30 de ani", a aratat Teodor Ceausu.

Managerul considera ca "in IT sunt cei mai multi oameni lacomi in a invata", iar tehnologiile sunt diversificate si foarte atragatoare.

Citeste si:

"Capacitatea unei companii de a oferi oamenilor oportunitati de a se dezvolta, de a invata, cred ca in curand va fi recunoscuta ca cea mai importanta capabilitate a unei companii, pentru ca mai toate companiile vor sa isi protejeze oamenii si, incetul cu incetul, ofertele vor fi mai mult sau mai putin la fel", a precizat Teodor Ceausu.

Biroul Ixia din Bucuresti este cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare al furnizorului american de solutii de testare a retelelor, cu aproximativ 400 de angajati. Compania americana are 1.800 de angajati in 23 de tari.

Compania de software Ixia Romania isi mareste echipa in acest an si deschide aproximativ 40 de noi locuri de munca.

Sursa foto: pathdoc, Shutterstock