Compania de software Ixia Romania isi mareste echipa in acest an si deschide aproximativ 40 de noi locuri de munca, a declarat pentru wall-street.ro Teodor Ceausu, country managerul companiei.

Biroul Ixia din Bucuresti este cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare al furnizorului american de solutii de testare a retelelor, cu aproximativ 400 de angajati. Compania americana are 1.800 de angajati in 23 de tari.

"Suntem in jur de 400 de angajati, dintre care aproximativ 300 de oameni sunt ingineri programatori. Evolutia anul acesta cred ca va fi una pozitiva si ma astept sa crestem numarul de angajati cu 10-15%, pentru ca avem planuri pentru produse noi", a precizat Ceausu.

Cele mai multe joburi sunt disponibile in departamentele de inginerie, suport, IT si operatiuni.

"E greu sa faci competitie cu nume sonore"

Managerul companiei de software a aratat ca recrutarea de specialisti in domeniul IT-ului este dificila, in contextul competitiei cu nume mari din industrie.

"Tot timpul a fost greu sa recrutezi in IT, iar anii 2004-2006 au trecut de mult. In perioada aceea nu erau foarte multe oportunitati pe piata din Romania, specialistii erau tentati doar de oportunitatile din afara. Ii tentam pe IT-isti cu noi, incercam sa fim cat mai autentici. E greu sa faci competitie cu nume sonore, brandul conteaza pentru candidati", a aratat Teodor Ceausu.

Sute de mii de euro pentru dezvoltare

El a adaugat ca pentru oameni sunt importante la angajare salariile si oportunitatile de dezvoltare profesionala.

Astfel, un procent important din bugetul companiei este destinat dezvoltarii profesionale a angajatilor, in care sunt investite anual sute de mii de euro.

"Procent important din buget merge pe zona de dezvoltare profesionala a angajatilor, in contextul in care participarea la o conferinta poate sa coste si mii de euro, astfel ca ajungem sa cheltuim sute de mii de euro pe an pentru programe de dezvoltare. Sunt costuri foarte mari in zona de cursuri tehnice foarte avansate, pe care nu le gasesti online", a explicat Ceausu.

Managerul a adaugat ca, desi par sume mari, investitiile in domeniul IT se intorc inzecit.

"Am citit o statistica cum ca in Romania un dolar investit produce 10 dolari. Hai sa nu uitam acest aspect. Inteleg ca minerii din valea Jiului muncesc din greu, dar ei produc o mare pierdere. Pe cand, un copil de 25 de ani, care poate primeste de n ori salariul mediu pe economie, va si produce foarte mult", a mai precizat Teodor Ceausu.

Domeniul IT conduce clasamentul industriilor cu cele mai mari venituri ale angajatilor din economia romaneasca, cu un salariu mediu net in valoare de 5.148 lei pe luna, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In piata activeaza aproximativ 100.000 de specialisti in domeniul IT.

Citeste si Ixia: In prezent, IT-istii sunt "alesii sortii", ofertele salariale pentru ei trebuie sa fie perfecte

Sursa foto: one photo, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri