Interviul de angajare poate fi considerat un drum cu doua sensuri. Trebuie sa fii interesat sa afli la fel de multe despre angajatorul tau cat vrea si el sa afle despre tine. Nu trebuie tratat ca pe un interogatoriu in care doar tu raspunzi la intrebari, interesul trebuie manifestat de ambele tabere, ca la final sa fiti siguri ca sunteti pregatiti sa luptati pentru aceleasi obiective, conform Businessinsider.

Etapa interviului in care angajatorul iti spune sa ii adresezi intrebari reprezinta pentru tine momentul oportun pentru a realiza daca locul respectiv de munca ti se potriveste. Nu ezita sa pui cat mai multe intrebari!

"Procesul de adresare a intrebarilor poate reprezenta un mod de dinamizare a interviului si de a imbunatati perceptia angajatorului fata de tine", declara Teri Hockett, CEO What's For Work?.

Conform cercetarilor, daca candidatul nu adreseaza nicio intrebare, acesta poate parea dezinteresat si poate rata sansa de a obtine locul de munca.

Pentru a-ti creste sansele de a obtine locul de munca pe care il doresti si pentru a te asigura ca este potrivit pentru tine, iti prezentam o serie de intrebari esentiale pe care trebuie sa le pui la finalul fiecarui interviu, conform Amy Hoover, presedinte la TalentZoo.


1. Care credeti ca este candidatul ideal pentru aceasta pozitie si cum sunt eu in comparatie cu el ?


Raspunsul la aceasta intrebare te va ajuta sa realizezi daca atributele tale se aliniaza cu cerintele angajatorului. In cazul in care nu te inscrii in tiparul cerut de angajator, cel mai bine renunti la locul respectiv pentru a nu ajunge sa faci ceva ce nu ti se potriveste.

2. Aveti vreo banuiala in legatura cu pregatirea mea?

In timp ce aceasta intrebare te pune intr-o pozitie vulnerabila, in acelasi timp ii da de inteles angajatorului faptul ca esti sigur pe calitatile tale si ca iti asumi tot ceea ce declari.

3. Cum au reusit sa aiba succes fostii angajati care au fost pe aceasta pozitie?

Motivul principal pentru care adresezi aceasta intrebare este de a realiza cum vede angajatorul tau ideea de succes.

4. Unde vedeti compania dumneavostra in 3 ani si cum as putea eu sa contribui la acest proces?

Acest tip de intrebare ii da de inteles angajatorului ca ai planuri mari in ceea ce priveste cariera ta in cadrul companiei lor.

5. Ce va place dumneavostra cel mai mult la compania aceasta?

Acest tip de intrebare detensioneaza atmosfera si iti ofera sansa de a obtine o parere din interior, a unui om care a activat in compania la care tu vrei sa iti incepi cariera.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri