Cercetarile mele arata ca liderii care „deraiaza” sau care au performante sub asteptari in noile lor roluri sunt cei care, in primele 90 de zile de la numirea in functie, cad in niste „capcane” destul de comune, conform Revistei CARIERE.

Capcana nr. 1: Nu se adapteaza la cultura companiei

Liderii care se muta in alta companie (sau chiar in alt departament al aceleiasi companii) risca sa calce pe niste „mine culturale”. De exemplu, faptul ca au crescut in cultura unei organizatii diferite ii face sa aduca, odata cu ei, si viziunea acelei culturi cu privire la care anume sunt „castigurile” ce trebuie obtinute si, de asemenea, care este modul corect in care sunt obtinute.

In unele companii, castigul trebuie sa fie o realizare vizibila obtinuta individual. In altele, cautarea individuala a gloriei – chiar daca aduce cu sine rezultate bune – este vazuta ca un semn de grandomanie si este considerata a fi distructiva pentru munca in echipa.

Cand noii lideri actioneaza in moduri care intra in contradictie cu prezenta cultura organizationala, risca sa declanseze un atac al „sistemului imunitar al organizatiei”. Drept urmare, ei devin din ce in ce mai rupti de fluxul de informatii esentiale privitoare la ceea ce se intampla, in realitate, in organizatie. Aceasta postura le amplifica vulnerabilitatea la riscul de a lua decizii proaste si, in timp, contribuie la formarea unui cerc vicios care sfarseste intr-un esec total.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri