Posta Romana a ramas si anul trecut in topul celor mai mari angajatori din Romania, desi a avut un numar mai mic de angajati fata de 2014, respectiv circa 24.800 de salariati, conform datelor furnizate wall-street.ro de catre Registrul Comertului, care mai arata ca in continuare companiile locale mari isi reduc echipele.

Cei mai mari 150 de angajatori

Vezi topul celor mai mari 150 de angajatori din Romania in documentul atasat sub titlu (potrivit datelor colectate pana la data de 2 iunie).

Astfel, pe parcursul anului 2015, Compania Nationala Posta Romana a inregistrat o reducere cu 1,69% a numarului mediu de angajati, adica a avut cu 426 mai putini salariati decat in anul 2014, cand personalul era format din 25.240 de persoane.

Pe locul al doilea s-a situat Compania Nationala de Cai Ferate "CFR", cu un numar de 21.695 de angajati, in urma unei reduceri a personalului cu 345 de persoane.

Cu aproximativ 16.500 de angajati, Regia Nationala a Padurilor Romsilva incheie topul primelor trei cele mai mari organizatii din Romania, dupa numarul de angajati.

Dupa o reducere a numarului angajatilor cu peste 2.000 de persoane, respectiv mai mult de 11% din total, in urma disponibilizarilor, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a coborat de pe locul al treilea si ocupa cea de-a patra pozitie.

De asemenea, din Complexul Energetic Oltenia vor pleca si in acest an 2.000 de angajati, incepand cu 1 iulie. Acest plan de restructurare, avizat deja de Consiliul de Supraveghere al companiei, se va derula pana in 2017.

Si OMV Petrom a raportat o scadere importanta a numarului de angajati in 2015, cand a avut mai putin cu aproximativ 2.300 de persoane in echipa, ocupand cea de-a cincea pozitie in clasamentul companiilor, cu 15.581 persoane.

Compania ar putea recurge la concedieri si in acest an, dar decizia depinde de presiunile din piata. Din 2004, anul in care pachetul majoritar de actiuni al OMV Petrom a trecut din mainile statului in cele ale austriecilor de la OMV, din companie au plecat circa 35.000 de angajati.

Automobile Dacia a avut o scadere de mai putin de 200 de angajati si a avut un numar mediu de 12.884 de angajati anul trecut.

Retailerul german Kaufland Romania schimba trendul scaderii numarului de angajati inregistrat in companiile de mai sus si ajunge la aproximativ 13.300 de salariati, dupa ce a adus peste 1.000 de oameni noi in cele aproximativ 100 de magazine pe care le detine.

Si RCS & RDS si-a marit echipa anul trecut si a ajuns la aproximativ 10.600 de angajati.

Cu o serie de scaderi ale numarului angajatilor, insa si cu cresteri importante, cifrele raportate de cei mai mari angajatori din Romania arata un avans de 3% a numarului angajatilor, la nivelul anului trecut, acestia avand in total peste 580.000 de salariati.

Informatiile care lipsesc din clasament nu si-au depus declaratiile financiare pana la data prelucrarii informatiilor (2 iunie) de catre Registrul Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri