Claudiu Cornoiu, Employer Branding Manager in cadrul UniCredit Bank, spune ca are colegi in cadrul bancii care, la momentul angajarii, erau licentiati in matematica, stiinte politice, psihologie si chiar tehnica dentara. „Am cautat sa privim dincolo de profilul academic al celor care doreau sa ne devina colegi si am descoperit oameni cu motivatie si orientare spre dezvoltare personala si profesionala.” Claudiu Cornoiu povesteste ca, de exemplu, in zona de Banking Products are colegi absolventi de profil tehnic, electrotehnica, automatica sau mecanica. „In acest moment ei dezvolta produse si strategii comerciale si identifica posibile canale alternative pentru utilizarea produselor si serviciilor bancare. Formarea lor profesionala in cadrul bancii a presupus parcurgerea unor programe specifice activitatii bancare, dar si programe si initiative menite sa dezvolte si alte abilitati utile in orice domeniu.”

Absolventa a unei facultati cu profil tehnic –Politehnica – este si Mihaela Moraru care este Coordonator Regional Corporate in cadrul OTP Bank. Cum au ajutat-o studiile tehnice in domeniul bancar ?

„In general, stiintele exacte formeaza indivizi care au capacitatea de a face fata, a invata si a se adapta unor situatii diferite de pregatirea lor profesionala, bazandu-se pe gandirea logica” afirma ea.

Citeste si:

„Domeniul bancar este plin de astfel de exemple, in special din anii ’90, cand specializarile din invatamantul superior nu erau atat de diversificate dar incepeau sa prinda contur noi domenii de activitate. In prezent, un nou trend incepe sa ia amploare, si anume – absolventi de stiinte economice care lucreaza in domeniul IT” adauga aceasta.

Citeste articolul integrap pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock