Colegi si/sau iubiti?

Relatiile romantice la birou sunt ceva obisnuit si deloc surprinzator. Avand in vedere cat de mult timp ne petrecem la locul de munca in zilele noastre, nu este de mirare ca se infiripa idile la job, dintre care unele se finalizeaza cu o casatorie, conform Revistei CARIERE.

Aproape 40% dintre angajatii din Statele Unite ale Americii au iesit la intalnire cu un coleg, la un moment dat in cariera lor, potrivit unui studiu recent realizat de CareerBuilder. Mai mult, o treime dintre aceste relatii s-au incheiat cu casatorie. In Germania, cifrele sunt chiar mai mari. Mai exact, 60% dintre angajati recunosc ca au fost implicati intr-o relatie cu un coleg, potrivit unui sondaj al site-ului kalaydo.de, un portal de locuri de munca. In Japonia, insa, numarul celor care aleg sa aiba o relatie romantica la birou este mult mai mic. Numai unul din trei salariati si-a gasit perechea la locul de munca, potrivit unui studiu realizat de firma de personal la nivel mondial Randstad. Un sondaj similar realizat in urma cu cativa ani in Romania releva ca mai putin de 30% dintre angajati si-ar dori sau s-au gandit la o astfel de relatie.

Avantaje si dezavantaje

Dar ce se intampla daca relatia ta de la birou incepe sa scartaie? Merita sa iti asumi riscul sa te intalnesti cu colegul sau colega ta, chiar daca acestia sunt fix genul tau? Dar in cazul in care acea persoana este managerul tau? Sau subordonatul tau? Sau chiar mai complicat - casatorit? Sunteti obligati sa dezvaluiti aceasta relatie companiei?

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri