Astfel, potrivit cercetarii, 60% dintre tineri au raspuns afirmativ la intrebarea cu privire la intentia de continuare a educatiei universitare la nivel de masterat.

In ceea ce priveste tipul de studii preferat, acelasi raport care vizeaza masurarea structurata a perceptiilor, nevoilor, atitudinilor si elementelor decizionale privind Educatia Universitara arata un interes ridicat pentru programul de masterat, 54,5 % dintre respondenti alegand aceasta optiune. Printre preferintele tinerilor se regasesc si studiile de doctorat si MBA, solicitarile pentru cele doua categorii de programe inregistrand o crestere fata de anul precedent.

„Tinerii inteleg importanta studiilor si aportul de valoare pe care acestea le aduc in cariera lor. Tot mai multi urmaresc sa faca pasul in viata profesionala dupa ce au acumulat cunostintele necesare si sunt pregatiti pentru experienta practica. Si nu facem referire doar la cazul absolventilor de licenta care urmeaza un program de masterat, dar si la cei care isi completeaza studiile cu un program de doctorat sau MBA. Cazul celor din urma fiind adesea reprezentat de cei care au facut deja cativa pasi importanti in cariera si isi doresc mai mult, isi doresc sa se specializeze si sa aprofundeze cunostintele dobandite atat in mediul profesional, cat si in cel academic. Iar noi incurajam tinerii sa foloseasca experienta practica si cunostintele din anii de studii pentru a-si desavarsi formarea, ca profesionisti”, a afirmat Ovidiu Folcut, rectorul Universitatii Romano – Americane.

Citeste si:

Raportul arata si un trend in alegerea facultatii pentru continuarea studiilor. Mai mult de jumatate dintre tineri sunt hotarati sa isi continue educatia la aceeasi universitate. Astfel, 30,7% au raspuns „sigur la aceeasi universitate”, iar 25,2% au afirmat „probabil la aceeasi universitate”.

Studiul a fost realizat in perioada aprilie – mai 2016 si este reprezentativ la nivel national pentru orase cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologica a fost efectuata telefonic pe 675 de persoane, tineri 16-23 ani (50%) si parinti cu copii intre 16-23 ani (50%).

Sursa foto: wavebreakmedia, Shutterstock