S-au lovit de birocratie, dar asta nu i-a demoralizat, ci mai degraba inspirat. Trei tineri din Cluj-Napoca si-au pus in practica ideile si experienta in IT pentru dezvoltarea unor proiecte menite sa debirocratizeze Romania. Primul dintre ele, approd.ro sau „Fa-ti firma in 5 minute”, a ajutat inca de la versiunea Beta, peste 600 de persoane. Iar planurile celor trei nu se opresc aici, conform Revistei CARIERE.

Sa infiintezi o firma in Romania este o povara. Dupa ce afli cu greu ce ai de facut pentru a o deschide, ce documente sunt necesare, care este codul CAEN care ti se potriveste, ai de completat o groaza de hartii cu aceleasi date. Unde mai pui si drumurile la Registrul Comertului, cautand documente sau informatii. Dupa ce s-au lovit de aceleasi probleme la infiintarea unui modest PFA, trei specialisti in IT au dezvoltat o platforma menita sa le faca mai usoara viata antreprenorilor - approd.ro, disponibila din aceasta luna publicului larg. Acum, au impreuna 15 ani de experienta in domeniul informaticii, in corporatii si freelancing. Raul Pop, Mihai Negrean si Alin Vlasin au fost colegi la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Cluj Napoca.

La terminarea Universitatii, cei trei prieteni s-au gandit sa isi faca un PFA pentru a lucra in IT, specializarea pentru care s-au pregatit atatia ani. Sa vezi insa cum este soarta: birocratia i-a facut sa renunte la infiintarea firmei, dar le-a deschis ochii.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Util: Deschiderea unui magazin online, in 11 pasi "simpli"