Specialistii din piata muncii: Peste 10 ani nu va mai lucra nimeni continuu la birou

Noile generatii vin din urma si schimba regulile jocului in piata muncii. Daca pana nu demult, doar cateva companii ofereau angajatilor posibilitatea de a lucra cu program flexibil, tinerii cer sus si tare flexibilitate si colaborari pe proiecte, iar angajatorilor nu le ramane decat sa se conformeze. Specialistii in piata muncii spun ca in 10 ani de acum inainte nimeni nu va mai lucra opt ore pe zi, 12 luni pe an de la un birou, iar flexibilitatea si freelancing-ul vor fi norme in companii, desigur, in functiile care permit acest lucru.

Oana Botolan Datki, managerul companiei de recrutare si selectie Consulteam, spune ca dorinta unui program flexibil sau chiar a freelancing-ului se simte cel mai mult in randul tinerilor IT-isti.

“Cu IT-sti discutia este foarte simpla, ei stiu foarte bine ce vor, din ce in ce mai multi vor sa lucreze ca freelanceri, sa aiba libertate. Iar freelancing inseamna sa vii la birou doar cand ai predare de proiect sau sedinta, in rest trebuie doar sa iti faci treaba. Daca ti-o faci de acasa sau de pe plaja este treaba ta”, a spus Oana Datki.

Citeste articolul complet pe Wall-Street PRO.

Citeste si:
Jumătate de an de pandemie: Unde sunt angajați cei mai mulți români
Jumătate de an de pandemie:...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri