Agentia de marketing digital WebDigital, cu 15 angajati, a luat decizia de a reduce saptamana de munca la patru zile cu scopul de a creste productivitatea oamenilor. Iata cum explica seful companiei masura.

"Real, e vorba de productivitate si despre cresterea productivitatii pe unitatea de timp. Intamplator, citeam despre SCRUM, unde Jeff Sutherland a ridicat problema eficientizarii prin reducerea timpului petrecut pe o activitate, iar acesta a fost declansatorul. Citisem mai multe materiale legate de felul in care parintilor din statele nordice le-au fost redus numarul de ore din zi pentru facilitarea cresterii copiilor in prima etapa a vietii. Coroborand cele doua aspecte si plecand de la ideea ca alte companii au redus numarul la 6 ore lucratoare, tot cu scopul de a creste productivitatea, eu cred ca oamenii care au fost selectati cu buna credinta in WebDigital se pot concentra intr-un interval de timp mai scurt, care, pana recent, era distribuit neuniform pe perioada a 5 zile", a explicat Ionut Munteanu, managing partner WebDigital.

Ne asteptam ca timpii morti care apar pe parcursul unei saptamani cu 5 zile lucratoare sa aiba valori cat mai aproape de zero si, implicit, sa raportam o eficienta sporita in rezolvarea proiectelor pe care le desfasuram.

Saptamana de munca ar putea fi mai scurta si in 2017

Deocamdata, angajatii agentiei se vor bucura de aceasta masura doar cinci luni, in intervalul august-decembrie 2016, la finalul acestei perioade conducerea companiei urmand sa ia decizia daca saptamana de munca va fi mai scurta si in 2017.

"In luna ianuarie vom trage linie si vom analiza efectele acestei masuri. Sunt mai multi factori care vor duce la prelungirea pe termen nelimitat a saptamanii de 4 zile lucratoare. Dintre acestia amintesc productivitatea echipei WebDigital si, prin urmare, gradul de satisfactie a clientilor nostri", a aratat Munteanu.

Pe langa oportunitatea de a lucra un timp mai scurt, angajatii WebDigital au si libertatea de a munci timp de doua zile pe luna din afara biroului.

"In cadrul WebDigital exista ceea ce noi numim «Remote Day» sau oportunitatea fiecarui angajat de a lucra in afara biroului din cafenele, restaurante, spatii de co-working etc. Pana la introducerea saptamanii de 4 zile lucratoare, fiecare angajat avea la dispozitie un Remote Day pe luna, insa, odata cu schimbarea programului, am hotarat sa oferim 2 astfel de zile", a mai spus Ionut Munteanu, managing partner WebDigital.

In prezent, compania deruleaza un proces de recrutare.

"In echipa WebDigital se numara 15 oameni. Organizam frecvent traininguri sub forma de internship, chiar in aceasta perioada fiind in procesul de recrutare", a mai spus Ionut Munteanu.

Sursa foto: Ivelin Radkov, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri