Ionut Munteanu, WebDigital: Am transformat luni in zi libera, iar productivitatea a explodat vineri

Dupa ce ziua de luni a devenit libera pentru angajatii agentiei de marketing digital Web Digital, productivitatea celor 20 de persoane care lucreaza pentru companie “a explodat” vineri, a spus Ionut Munteanu, managing partner WebDigital, in cadrul conferintei WS2GROW.

Decizia de a reduce programul saptamanal de lucru a fost luata incepand cu luna august si exista premise ca aceasta masura sa fie aplicata pana la mijlocul anului viitor, desi, initial, Ionut Munteanu preciza ca va mentine ziua de luni libera pana in luna decembrie 2016.

“Ne plac zilele de luni. Am transformat ziua de luni dintr-o zi urata intr-una plina de recompense. Ziua de luni era o zi incarcata de rapoarte, planificari, din partea noastra si a clientilor. Solicitarile veneau pe finalul zilei de luni sau in dimineata zilei de marti. Am vazut si proiecte unde vineri era redusa la jumatate. Luni insa avea o incarcatura negativa in subconstient. Am transformat-o in recompensa si am eficientizat lucrurile in celelalte 4 zile. Nu am fi putut face asta fara digitalizarea procesului, a procedurilor. Sunt proceduri care scot robotul din om”, a declarat Ionut Munteanu.

In opinia sa, recompensarea angajatilor in bani nu este esentiala, mizand in schimb pe “recompense accidentale”, mult mai valoroase decat cele recurente.

Dupa ce a luat decizia de a transforma ziua de luni in zi libera in luna august, numarul solicitarilor de automatizare a procedurilor din interiorul firmei a crescut in trei luni cat in opt luni anterior acestei masuri. In acest context, Ionut Munteanu intentioneaza sa prelungeasca aceasta politica interna pana la mijlocul anului viitor.

Citeste si:
Munteanu, WebDigital: Care e provocarea saptamanii de lucru de 4 zile
Munteanu, WebDigital:...

“Vinerea a devenit mult mai productive stiind ca ne vedem abia marti. Angajatii vin cu o alta energie dupa 3 zile de weekend. Daca competitorii mei ar reusi sa faca in 3 zile ceea ce facem noi acum in 4 zile ar trebui sa fie un exemplu despre cum ar trebui sa facem noi lucrurile la anul”, a adaugat Munteanu.

Pe de alta parte, angajatii WebDigital se supun si unor “reguli comuniste”, puncteaza Ionut Munteanu, in sensul in care le este interzis sa lucreze dupa ora 19.00, primind amenzi in cazul incalcarii acestei reguli. In schimb, pot ajunge la birou inainte de ora 9.00 pentru a-si indeplini sarcinile de lucru.

“Pot veni inainte de 9 la birou pentru a recupera. Avem doua zile remote la distante de 15 zile, ii fortam sa lucreze de oriunde dar nu de acasa. Dimineata ai cea mai mare productivitate. Daca reusesc sa ii aduc la 6 dimineata la birou este excellent”, a conchis Ionut Munteanu.

Partenerii evenimentului WS2GROW sunt Benefit Seven (partener), Lugera – The People Republic (partener), Up Romania (partener) si Persons (sponsor).

Citeste si:
Studiu: Ce decizii au luat companiile cu privire la salariile...
Studiu: Ce decizii au luat...

Sursa foto: Udrescuovidiu.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri