Ziua Internationala a Educatiei a fost stabilita de UNESCO pentru 5 octombrie. In Romania, intr-un ordin de ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii, in care a fost stabilita structura anului scolar 2016 - 2017, este prevazut ca miercuri cursurile conform programului obisnuit vor fi suspendate.

In fiecare judet, sindicatele din educatie si inspectoratele scolare vor stabili modul in care va fi marcata aceasta sarbatoare in unitatile de invatamant. "Fiecare federatie sindicala, in intelegere cu inspectoratul scolar, stabileste un program specific. Dar daca va uitati in structura anului scolar 2016-2017, veti vedea ca si pe 1 iunie si de Ziua Educatiei sunt activitati in care nu se fac cursuri”, a declarat, duminica, pentru News.ro, Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Conform structurii acestui an scolar, "unitatile de invatamant si inspectoratele scolare judetene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei), 5 iunie (Ziua invatatorului) si 1 iunie (Ziua copilului)".

Sursa foto: wavebreakmedia/Shutterstock