Aproximativ 284.000 de elevi si prescolari din Bucuresti incep luni cursurile anului scolar 2018-2019. Dintre acestia, potrivit planului de scolarizare, 250.819 elevi si prescolari sunt in invatamant de stat si aproape 34.000 in invatamantul particular.

Potrivit planului de scolarizare, numarul estimat de elevi si prescolari pentru invatamantul de stat este urmatorul: nivel prescolar 37.712 de copii, primar 84.705 de elevi, gimnazial 62.246 elevi, liceal 64. 520 de elevi, profesional 2.433 de elevi, post-liceal 3.663 de elevi.

In Bucuresti, un numar de 14 unitati nu au autorizatie sanitara, iar 49 unitati de invatamant de stat nu au personal medical angajat, adica medic sau asistent medical, insa aceste cifre se vor modifica dat fiind faptul se fac angajari, a declarat pentru AGERPRES inspectorul ISMB Marina Manea.

In ceea ce priveste autorizatiile ISU, in invatamantul de stat sunt autorizate 53 de cladiri si 772 neautorizate. Alte 252 nu fac obiectul autorizarii ISU.

In invatamantul privat 39 de cladiri sunt autorizate, iar 485 neautorizate. Nu fac obiectul autorizarii ISU 105.

Citeste si:
Ministrul Educatiei: programele scolare sunt prea incarcat
Ministrul interimar al...

Cursurile noului an scolar care incep luni insumeaza 168 de zile lucratoare (34 de saptamani). Structura anului scolar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019) si semestrul al II-lea (11 februarie 2019 - 14 iunie 2019).

Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel: vacanta de iarna (22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019), vacanta intersemestriala (2 - 10 februarie 2019), vacanta de primavara (20 aprilie - 5 mai 2019) si vacanta de vara (15 iunie - 15 septembrie 2019).

Suplimentar, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar beneficiaza de vacanta in saptamana 27 octombrie - 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 7 iunie 2019.

Programul national "Scoala altfel" are o durata de 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat in perioada 1 octombrie 2018 - 31 mai 2019, pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Desfasurarea programului 'Scoala altfel' nu coincide cu perioada alocata sustinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare, cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului. Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se vor organiza, in general, in perioada vacantei de primavara, potrivit unui calendar specific.

Citeste si:
Cum se deschid școlile în țările din Europa, în al doilea an pandemic
Cum se deschid școlile în...

Totodata, unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice ziua de 5 octombrie - Ziua internationala a educatiei si ziua de 5 iunie - Ziua invatatorului, in masura in care, prin contractul colectiv de munca aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucratoare.

In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar. Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situatii obiective de urgenta (intemperii, epidemii, calamitati naturale) nu se poate realiza in perioada vacantelor scolare.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat va incepe pe 3 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A).

Proba va continua in data de 4 iunie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (5 - 6 iunie).

Citeste si:
Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă
Sute de blocuri din Capitală,...

In zilele de 7, 10 si 11 iunie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in 12 - 13 iunie se vor evalua competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C). Candidatii de alta confesiune decat cea ortodoxa, care sarbatoresc Rusaliile in data de 10 iunie, pot fi programati pentru sustinerea probei D in zilele de 7 si 11 iunie.

Prima proba scrisa - Limba si literatura romana - Ea) - va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba si literatura materna - Eb)- este programata pe 2 iulie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului pe 3 iulie. Ultima proba scrisa - cea la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - se va desfasura pe 4 iulie.

Afisarea primelor rezultate este programata pentru data de 8 iulie (pana la ora 12,00) si va fi urmata de depunerea contestatiilor (orele 12,00 - 16,00). Intre 9 si 12 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 13 iulie.

Inscrierile pentru sustinerea examenului in prima sesiune se fac in saptamana 27 - 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se incheie vineri, 31 mai.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are urmatoarea structura: 15 - 19 iulie - inscrierea candidatilor; 26 iulie - inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente; 21 august - limba si literatura romana - proba Ea) - proba scrisa; 22 august - limba si literatura materna - proba Eb) - proba scrisa; 23 august - proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisa; 26 august - proba la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - proba scrisa.

Pe 27 si 28 august va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A, pe 29 august evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B, 30 august si 2 septembrie - evaluarea competentelor digitale - proba D, iar pe 2 - 3 septembrie evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.

In data de 3 septembrie va avea loc afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12,00) si depunerea contestatiilor (orele 12,00 - 16,00).

Rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, vor fi afisate pe 7 septembrie.

Prima proba scrisa la Evaluarea Nationala, cea la limba si literatura romana, va avea loc in data de 18 iunie 2019.

Urmatoarea proba scrisa, la matematica, se va desfasura in data de 20 iunie, iar ultima (limba si literatura materna - pentru elevii care au studiat aceasta disciplina) este programata in data de 21 iunie.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 25 iunie (pana la ora 12,00), procedura urmata de inregistrarea contestatiilor. Examenul se va incheia pe 29 iunie, cu afisarea rezultatelor finale.

Sursa foto: Minerva Studio/Shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri