Datele centralizate de MENCS arata ca 153.522 de candidati urmeaza sa se prezinte in cele 4.809 centre de examen in care se va desfasura Evaluarea Nationala.

Potrivit calendarului examenelor, dupa proba scrisa la limba si literatura romana, care se va desfasura luni, elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine, marti, proba scrisa la limba si literatura materna.

Proba scrisa la matematica, ultima din cadrul acestui examen, se va desfasura miercuri, 29 iunie. Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, pana la ora 16.00. Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 5 iulie.

Citeste si:

Pentru prima data in procesul de evaluare a lucrarilor elaborate de candidatii care sustin Evaluarea Nationala, comisia nationala de examen a decis ca acestea sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele.

In vederea semnalarii eventualelor disfunctionalitati aparute in derularea acestui examen, Ministerul Educatiei pune la dispozitia publicului, incepand de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (numar de telefon apelabil gratuit).

Linia telefonica 0800801100 va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii probelor, intre orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizata in acelasi scop si adresa de email examene@edu.gov.ro.

Sursa foto: racorn, Shutterstock