Psihologii si nu numai vorbesc uneori despre persoanele toxice pe care le putem intalni frecvent in jurul nostru, mai ales la locul de munca si care, pentru a-si mentine statutul si ascendentul psihologic asupra celorlalti, isi cauta victime cu un profil complementar, conform Revistei CARIERE.

Unii dintre specialisti ne sfatuiesc sa ii lasam in pace si sa mergem mai departe…Dar, nu este chiar atat de simplu! Se vorbeste deseori despre o tipologie a persoanelor toxice din jurul nostru.

Daca te simti secatuit de energie, lipsit de importanta, inadecvat, neperformant, neimportant la munca, in mijlocul colectivului, atunci exista o problema...Asa-numitii “vampiri psihologici”, pe care Alina Stepan, psihoterapeut Mind Essence si director Ipsos Research a inceput sa ii defineasca in alte episoade ale noastre pe acest subiect. Am aflat, astfel, ca exista mai multe tipologii si ca, oricat de SF ar suna, totul este adevarat: exista oameni care, pur si simplu “imprastie“ lucruri nu prea bune in jurul lor. Si ar fi bine sa stii un pic cum sa te feresti de ei, atat in general, cat si la locul de munca,

“Cum ar fi omul de tip vampir-congelator! Are ceva din Data, numai ca el nu se <defecteaza> niciodata. Intotdeauna rece si calculat, isi dozeaza amabilitatea, daruirea, empatia si emotiile intr-un mod care il face total deconectat de ceilalti, care il banuiesc ca ar avea un plan de a-i controla”, este de parere Alina Stepan.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Citeste si:
Doua treimi dintre angajatii romani sunt foarte stresati la job
Sondaj BestJobs: Doua treimi...
Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum motivezi o echipa care si-a pierdut increderea
Setari Cookie-uri