Cele mai intalnite motive pentru care oamenii au fost stresati la locul de munca in 2018

Aproximativ 600.000 de oameni sufera de stres, anxietate si depresie la locul de munca, se arata intr-un studiu efectuat de expertii britanici de la Health and Safete Executive. Mai exact, 15,4 millioane de zile de munca din 2018 au fost pierdute pe motive de stres.

Specialistii in marketing de la Reboot Digital Marketing Agency au decis sa investigheze care sunt cele mai intalnite motive pentru care oamenii au fost stresati la locul de munca si modalitatilile prin care acestia au incercat sa combata stresul. Acestia au realizat un studiu in care au intrebat 1.274 de britanici care sunt cele mai frecvente motive pentru care acestia s-au simtit stresati din cauza locului de munca.

Peste 80% dintre participanti au numit "volumul de munca excesiv" ca find cel mai mare motiv de stres, urmat de “asteptari nerealiste” cu 79%. Pe locul trei urmeaza “lipsa de competenta a colegilor”. 72% dintre cei intervievati au spus ca acesta este unul dintre motivele principale provocatoare de stres. Alte motive de stres au fost: lipsa oportunitatilor de a progresa (63%), lipsa securitatii locului de munca (59%) si o cultura organizationala negativa (42%).

Ca sa combata stresul, 76% dintre cei care au participat la sondaj au marturisit ca se plang la o alta persoana, fie ca e un prieten, un membru al familiei sau chiar un coleg, in timp ce 70% recunosc ca iau pauze de toaleta frecvente pentru a scapa de spatiul lor de lucru. 66% au decis ca cea mai buna solutie este sa isi caute un alt loc de munca, pe cand 44% au cerut sa lucreze de acasa.

Citeste si: 5 metode prin care iti poti ajuta angajatii sa se relaxeze la locul de munca

Citeste si:
Modalitati simple si eficiente pentru a scapa de stresul de la birou
Modalitati simple si...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
De ce nu trebuie sa ceri angajatilor sa munceasca peste program
Setari Cookie-uri