Domeniul IT&C este unul dintre cele mai atractive de pe piata locala si nu numai, tot mai multi candidati fiind atrasi de salariile si oportunitatile de dezvoltare pe care le pune la dispozitie acest sector. Aceasta tendinta se manifesta si in cadrul DB Global Technology, centrul de tehnologie din Bucuresti al Deutsche Bank, care inregistreaza o crestere constanta a numarului de femei care aplica pentru pozitii din domeniul IT&C.

Astfel, aproximativ 40% dintre persoanele care isi doresc sa se alature echipei centrului sunt femei, un procent semnificativ avand in vedere ca acest sector continua sa fie dominat de barbati la nivel global.

„Este incurajator sa vedem ca absolventele si profesionistele sunt atrase din ce in ce mai des de ideea unei cariere in domeniul IT&C. Din 2014, de la infiintarea DB Global Technology, am observat o crestere constanta a numarului de femei care aplica pentru aceste posturi, pentru toate specialitatile si nivelurile de senioritate, preferate fiind pozitiile de business analyst si project manager”, a spus Iulia Cirmaciu, director resurse umane DB Global Technology.

Cresterea interesului femeilor pentru domeniul IT&C se reflecta, de asemenea, in numarul studentelor care frecventeaza cursurile de profil. Conform datelor Universitatii Politehnica din Bucuresti, procentul acestora a crescut constant in ultimii ani, la nivelul Facultatilor de Automatica si Calculatoare si Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

Retail jobs

Principalele calitati ale femeilor la job

„Ca profil, femeile care isi doresc o cariera in IT&C sunt sigure pe sine, deschise la noi experiente profesionale si sunt dornice sa impartaseasca din experienta si cunostintele lor, sa ii sprijine pe cei din jur. Cu toate ca nu exista diferente semnificative intre candidati in functie de gen, putem spune ca femeile care aplica acorda mai multa atentie beneficiilor precum serviciile medicale, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasa si oportunitatile de training”, a adaugat Iulia Cirmaciu.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998, oferind produse si solutii personalizate pentru Corporate, Investment si Transaction Banking, pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de Private Wealth Management pentru clientii persoane fizice.

Citeste si:
Ce salarii recomandă firmele de recrutare pentru angajarea IT-iștilor
Foame de candidați în IT? Ce...

Iti recomandam sa citesti si articolul Programul prin care te poti specializa in cea mai dorita tehnologie din IT, remunerata cu mii de euro Sursa foto: Sergey Nivens, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri