In urma cu un an, Google anunta ca nu mai este interesat de scolile absolvite de candidati la angajare. Totusi, pe piata romaneasca aceasta tendinta, care nu este in general acceptata nici la nivel international, poate fi aplicata in doar cateva domenii. Exista si cateva restrictii legislative, dar, pe de alta parte, pe termen scurt si mediu se va pune problema cum pot fi remunerati in mod corespunzator autodidactii sau cei care se specializeaza pentru joburi-hibrid, conform Revistei CARIERE.

In acest moment, nivelul de scolarizare absolvit de candidat conteaza inca in procesul de selectie, atat la nivel national, cat si la nivel global. „Exista insa o dezbatere din ce in ce mai vizibila despre cum se pot recunoaste competentele dobandite individual prin practica (autodidacti), nanospecializari (adica acele cursuri foarte nisate, de 3–6 luni, derulate indeosebi prin platforme online) si alte forme nontraditionale de invatare, care cunosc o raspandire din ce in ce mai mare”, spune Corina Gonteanu, Head of Market-ing & Communication Manpower Group Romania. Ea spune ca o problema aparte o reprezinta si joburile-hibrid, adica acele profesii si activitati care inglobeaza atributii din domenii diverse, cum ar fi marketing-ul si tehnologia, pentru care nu exista un parcurs academic traditional, astfel incat angajatorii trebuie sa gaseasca alte repere de evaluare a candidatilor, intrucat studiile absolvite sunt mai putin relevante.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri