Intr-o lume ideala, am crede ca promovarea la job nu are nimic de-a face cu personalitatea angajatilor, ci este o decizie care se ia in functie de performanta profesionala. In realitatea insa, angajatii cu anumite tipuri de personalitate beneficiaza de oportunitati mai bune la locul de munca. Expertii in resurse umane au identificat 6 tipuri de salariati care nu se afla aproape niciodata pe lista promovatilor.

Barfitorul

Angajatii care au abilitati de comunicare vor fi mereu printre favoritii sefilor. Insa, daca pentru tine definitia unui bun comunicator inseamna sa raspandesti zvonuri si sa iti petreci timpul barfind cu colegii, nu te afli intr-o pozitie avantajoasa. Atitudinea aceasta nu te face un candidat potrivit pentru un nou rol in companie, deci nici pentru o marire de salariu, scrie businessinsider.com.

Lingusitorul

Singurul lui obiectiv este sa il multumeasca pe sef, indiferent daca asta inseamna sa accepte (fara sa protesteze) mai multe responsabilitati decat poate duce sau sa faca lucruri care nu sunt de competenta lui. Nu este o atitudine cu care sa iti impresionezi seful si care sa iti aduca o promovare. Din contra, managerii apreciaza mai mult angajatii care isi spun punctul de vedere, comunica transparent si muncesc eficient.

Citeste si: De ce renunta romanii la job in primele 100 de zile

Negativistul

Angajatii care sunt in permanenta nemultumiti, fara sa gaseasca solutii, care resping sugestiile colegilor, care foarte rar apreciaza munca celorlati angajati, au mici sanse sa isi impresioneze sefii si, cu atat mai putin, sa obtina o promovare.

Victima

Sa stii sa lucrezi in echipa inseamna sa iti asumi greselile si punctele slabe. Daca te prezinti mereu ca fiind o victima, dand mereu vina pe ceilalti pentru termenele limita nerespectate sau pentru rezultatele slabe ale muncii tale, vei avea mari dificultati in a castiga increderea colegilor, dar mai ales a sefilor.

Agresivul

Accesele de furie nu ar trebui tolerate in niciun colectiv, insa, cu toate astea, sunt nenumarate exemple de angajati care isi varsa nervii si frustrarile pe colegii lor. Cei care au un comportament agresiv sunt vinovati pentru atmosfera toxica, de teama si conflict, care se creeaza la locul de munca. Sunt printre cei care au (poate) cele mai mici sanse de promovare.

Cel care le stie de toate

Atunci cand recruteaza, companiile cauta sa angajeze oameni care sunt bine pregatiti in domeniul lor, autodidacti si care stiu (si vor) sa impartaseasca din cunostintele lor. Daca esti dintre cei care taxeaza imediat greselile colegilor, care sustin mereu ca ideile si strategiile lor sunt mai bune decat ale celorlalti si daca, in general, te consideri cel mai destept din echipa ta, nu faci decat sa iti atragi antipatii si sa iti reduci sansele de a fi pus pe lista promovarilor.

Citeste si: Cinci calitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti sa avansezi profesional

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri