Programul de Executive MBA organizat de Vienna University of Economics and Business (WU), cea mai mare universitate de business din Europa, a inregistrat un nou record pentru ultimii sapte ani, 29 de studenti inscriindu-se la programul EMBA care va incepe anul viitor.

In anii trecuti, numarul de persoane inscrise la programele de EMBA a variat, insa nu a fost niciodata de 29 de studenti.

Principalele industrii din care provin acestia sunt IT&Telecomunicatii (32%), banci/finante/asigurari (18%), retail, industria energetica si industria manufacturiera (11% fiecare).

Din totalul celor recrutati, 23 sunt barbati si 6 femei, cu o varsta medie de 35 ani. Nationalitatea preponderenta este romana, in proportie de 86%, restul fiind de nationalitate austriaca, bulgara, kazaha si pakistaneza. Din punct de vedere educational, 55% dintre acestia au studii economice 31% au studiat inginerie si circa 14% psihologie, jurnalism si matematica.

"Peste 30% dintre studentii nostri au avansat in cariera, peste 35% si-au schimbat locul de munca si 10% si-au lansat propriul business. Programul WU Executive MBA are un trecut de succes si este foarte puternic recunoscut si apreciat in regiune, iar intentia noastra este sa mentinem acest nivel de performanta si chiar sa il crestem” a declarat Prof. Bodo B. Schlegelmilch, directorul academic al programului Executive MBA Bucharest.

In cei 10 ani de cand WU Executive MBA este disponibil in Bucuresti, 230 de cursanti au absolvit programul. Dintre acestia, 40% ocupa pozitii de top management si circa 60% pozitii de middle management. Principalele domenii in care absolventii activeaza sunt industria de finante/banci/asigurari (35%), IT&Telecomunicatii (15%) si FMCG, retail si industria manufacturiera (7% fiecare). Potrivit statisticilor, in urma finalizarii cursurilor, aproximativ 60% dintre absolventi au beneficiat de cresteri salariale de pana la 50%, in timp ce 8% au beneficiat de dublari de salariu.

Programul de Executive MBA din Bucuresti este adresat managerilor cu o experienta de minim 5 ani in domeniu, care au inregistrat un progres solid in cariera. Programul care va incepe in aceasta luna este la a 10-a editie si se va desfasura pe parcursul a 14 luni, in regim part time. Astfel, studentii vor avea posibilitatea de a-si continua activitatea profesionala.

Sursa foto: radu bercan, Shtterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri