Studentii Universitatii din Bucuresti au fost medaliati cu aur, argint si bronz la o olimpiada de matematica

Studentii Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti au obtinut o performanta remarcabila la Olimpiada de Matematica din Macedonia, organizata de Societatea de Matematica a Europei de Sud-Est, in perioada 28 februarie – 5 martie 2017.

Echipa Universitatii din Bucuresti, coordonata de conf. univ. Cornel Baetica si lector Gabriel Mincu, a fost compusa din 4 studenti, aflati in anul I sau II de studii, la Facultatea de Matematica si Informatica, care au obtinut 4 medalii in cadrul celei de XI-a editie SEEMOUS:

  • Andrei Comaneci – medalie de aur;
  • Evgnosia-Alexandra Kelesidis – medalie de argint;
  • Andreea Maria Popa – medalie de argint;
  • Daniel Banaru – medalie de bronz;

La editia SEEMOUS din acest an s-au inscris in competitie 84 de studenti din 18 universitati din tari precum: Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina si Romania.

Pentru Facultatea de Matematica si Informatica, participarea la aceasta olimpiada reprezinta o traditie, studentii manifestandu-si interesul pentru aceasta competitie inca din anul 2009.

Anul 2016 a fost, de asemenea, unul reusit pentru reprezentantii Facultatii de Matematica si Informatica, acestia obtinand o medalie de aur, trei medalii de argint si una de bronz.

Citeste si:
Ce vor studenții de la bugetul de stat pentru 2021
Ce vor studenții de la...

Lansata in 2007, SEEMOUS este cunoscuta, pe de o parte, ca olimpiada dedicata matematicienilor talentati si pasionati de acest domeniu. Pe de alta parte, competitia reprezinta si o oportunitate de a crea o retea de studenti matematicieni, dar si de parteneriate intre institutiile participante.
Mai multe informatii despre competitia si rezultatele din acest an pot fi accesate aici.

Sursa foto: tomertu, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri