14 Iunie 2017

Cat te costa sa afli inca de la interviu daca un candidat se potriveste cu postul disponibil



Daca esti in cautare de talente pentru compania ta si simti ca procesul de recrutare este unul greoi, trebuie sa stii ca printr-o evaluare care nu dureaza mai mult de o ora poti afla care sunt candidatii cei mai potriviti. Costurile variaza intre 50 si 200 de euro.

Astfel, pe piata sunt disponibile evaluari prin care, in mai putin de o ora, poti sa afli, printre altele, daca un candidat are capacitatea de a-si face jobul bine, daca se poate adapta in companie sau daca este un tip sociabil si cu o energie debordanta.

"Testarea stilului de gandire, trasaturilor comportamentale si intereselor ocupationale sunt necesare, nu neaparat populare. Cu o astfel de testare, ca filtru de selectie, poti sa faci o predictie foarte buna in ceea ce priveste performanta viitoare a noului angajat", a declarat Marius Barbu, national director la Profiles International si managing director in cadrul Global Test Consultants, companie de servicii in domeniul resurselor umane, specializata in zona de testare/psihometrie si evaluare comportamentala.

CIteste mai mult despre cum se deruleaza o astfel de evaluare si ce alte aspecte interesante poti afla in articolul Recrutarea oamenilor, o cursa contracronometru: cum te asiguri, in mai putin de o ora, ca ii angajezi pe cei mai buni



Citeste si