Lorena Furtuna, HR Manager Oracle: In urma cu zece ani era simplu sa gandesti un parcurs de cariera pentru angajat. Acum s-a schimbat paradigma

Daca in urma cu un deceniu managerilor de HR le era foarte usor a gandi si planifica directii de cariera pentru angajati, in prezent competentele s-au schimbat, iar conceptul de cariera a inceput sa aiba semnificatii diferite pentru angajati, a declarat Lorena Furtuna, HR manager Oracle Romania la conferinta WS2GROW.

Ajunsa la a doua editie, conferinta WS2GROW este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Lugera, Oracle si Smart Experience.

„Cred mai mult in responsabilitatea fiecarui individ de a-si construi jobul astfel incat sa il motiveze sau de a face o schimbare de rol, daca cel actual nu mai este de interes. Iar aceasta este de fapt una dintre cele mai mari provocari ale momentului pentru majoritatea companiilor: cum sa creeze oportunitati interne pentru a imbunatati retentia de talente si cum sa faciliteze mobilitatea acestor talente in cadrul programelor interne. In urma cu zece ani era mult mai simplu sa stabilesti un parcurs de cariera pentru un angajat: il puteai recruta de pe bancile facultatii, il integrai intr-un program de dezvoltare personala & profesionala si ii promiteai un parcurs profesional pe durata a zece ani, pentru ca la finalul programului sa ocupe, eventual, un rol de management in cadrul companiei. Acum s-a schimbat paradigma”, a declarat Lorena Furtuna.

Aceasta a explicat ca in prezent conceptul de cariera s-a schimbat, angajatii se uita atent si la alte lucruri, iar piata trebuie sa se conformeze. „Nu mai este vorba doar despre leadership individual, acum sunt de impact proiectele si lucrul in echipa. In urma cu zece ani, companiile puteau planifica mult mai usor in ce directie sa-si dezvolte angajatii. Acum nu mai functioneaza totul asa de simplu, unele joburi au disparut sau nu mai sunt la fel de bine platite. Ce poate face angajatul in acest caz? Schimba jobul sau ramane in acelasi rol? Continua sa faca ceea ce ii place, acceptand ca este platit mai putin decat atunci cand acel rol era de maxim impact in cadrul companiei? Aceasta este una dintre intrebarile la care angajatul trebuie sa-si raspunda”, a mai spun HR managerul Oracle Romania.

Citeste si:
Realitatile din piata muncii: ce cauta si ce primesc angajatii de azi
O noua paradigma in piata...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri