Salariul cantareste foarte mult in decizia majoritatii atunci cand vine vorba de alegerea unei cariere, iar de multe ori oamenii se straduiesc sa obtina un job bine platit chiar daca nu au nicio inclinatie catre domeniul respectiv si nici nu se regaseste printre pasiunile lor. Iti prezentam mai jos 5 dintre cele mai bine platite job-uri.

Topul de mai jos este realizat in functie de venitul mediu din domeniile respective la nivel global. Patru din cele cinci job-uri sunt din domeniul sanatatii, dar daca vreti sa aveti aceste venituri, cel mai indicat ar fi sa va feriti de activarea in sistemul medical public de la noi din tara, deoarece conditiile lasa de dorit.

Topul celor mai bine platite joburi din lume

1. Chirurg

Chirurgii conduc topul celor mai mari salarii medii din lume, cel mai probabil datorita abilitatilor specializate de care au nevoie pentru a-si dezvolta o cariera in acest domeniu. Veniturile oscileaza in functie de tipul de operatii pe care le executa. Veniturile medii anuale pentru un chirurg au fost de 352.000 de dolari in 2015, iar o proiectie privind evolutia acestora in urmatorii zece ani arata ca vor creste cu 18%, conform Investopedia.com.

2. Psihiatru

In 2015, psihiatrii aveau un salariu mediu annual de 181.880 de dolari. Ca si in cazul chirurgilor, cresterea pentru urmatorii 10 ani este estimata la 18%.

3. Medic generalist

Veniturile medii anuale pe care un medic generalist le incaseaza sunt undeva la 180.180 de dolari, cu 700 de dolari mai putin decat in cazul psihiatrilor. Estimarile privind cresterea salariilor in urmatorii 10 ani sunt la fel ca in primele doua categorii.

4. Director executiv intr-o companie

Acesta este postul pe care se afla o mare parte din oamenii cu cele mai mari salarii. Organizarea si conducerea unei companii de succes este un job stresant in care te lovesti de numeroase provocari. Salariul mediu in acest domeniu a fost de 173.320 de dolari pe an, iar estimarile privind cresterea acestuia pentru urmatorii 10 ani este de 11%.

5. Dentist

Dentistii au avut un salariu mediu de 146.340 de dolari in 2015, iar estimarile privind cresterea acestuia pentru urmatorii 10 ani este 16%.

Sursa foto: karen roach / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri