Rolul unui lider este foarte important intr-o organziatie, tocmai de aceea companiile dezvolta programe pentru a-i atrage pe cei mai buni. Despre ce strategii folosesc organziatiile pentru a gasi lideri au vorbit Nicoleta Capata, HR director Flanco si Gabriel Codrean, program manager Enea Romania, la Conferinta HR 2.0., organizata de wall-street.ro.

Cum isi gasesc organizatiile liderii? Prima data cauta in companie. "Ne uitam in intern atunci cand avem pozitii deschise. 80% dintre angajati au fost avansati intern, 20% a fost recrutati extern. Provocarile sunt foarte mari pe programe de dezvoltare a liderilor", a declarat Nicoleta Capata, la Conferinta HR 2.0.

Companiilor nu le este greu sa recruteze lideri din afara, insa prefera sa ii dezvolte pe cei interni si pentru ca dau un mesaj bun in organizatie.

Enea Romania are mai multe strategii pentru a atrage lideri. "Incercam sa potentam angajatii pe care ii avem deja. Compania noastra le permite angajatilor sa devina manageri. Iar structura organizatoricaeste construita in asa fel incat permite un mentorship. Impreuna gasim modalitatea de lider pe care tre sa o aiba cu echipa. De asemenea, headhunterii sunt mereu la indemana atunci cand vrem sa recrutam lideri in organizatie", a declarat Gabriel Codrean.

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, Flanco si Smart Experience.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri