Ce strategii folosesc organizatiile pentru a gasi lideri?

Rolul unui lider este foarte important intr-o organziatie, tocmai de aceea companiile dezvolta programe pentru a-i atrage pe cei mai buni. Despre ce strategii folosesc organziatiile pentru a gasi lideri au vorbit Nicoleta Capata, HR director Flanco si Gabriel Codrean, program manager Enea Romania, la Conferinta HR 2.0., organizata de wall-street.ro.

Cum isi gasesc organizatiile liderii? Prima data cauta in companie. "Ne uitam in intern atunci cand avem pozitii deschise. 80% dintre angajati au fost avansati intern, 20% a fost recrutati extern. Provocarile sunt foarte mari pe programe de dezvoltare a liderilor", a declarat Nicoleta Capata, la Conferinta HR 2.0.

Companiilor nu le este greu sa recruteze lideri din afara, insa prefera sa ii dezvolte pe cei interni si pentru ca dau un mesaj bun in organizatie.

Enea Romania are mai multe strategii pentru a atrage lideri. "Incercam sa potentam angajatii pe care ii avem deja. Compania noastra le permite angajatilor sa devina manageri. Iar structura organizatoricaeste construita in asa fel incat permite un mentorship. Impreuna gasim modalitatea de lider pe care tre sa o aiba cu echipa. De asemenea, headhunterii sunt mereu la indemana atunci cand vrem sa recrutam lideri in organizatie", a declarat Gabriel Codrean.

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, Flanco si Smart Experience.

Citeste si:
Top 10 declarații ale liderilor în angajări din Romania la HR 2.0
Top 10 declarații ale...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri